Caută
Close this search box.

Care sunt zonele din Bucureşti unde clienţii pot fi ÎNŞELAŢI mai uşor de taximetrişti

Polițiștii locali au stabilit principalele zone în care clienții riscă să fie înșelați. Cele mai frecvente nereguli sunt refuzul cursei sau suprapreţul.

Pentru astfel de probleme, Poliția Locală București a dat anul acesta amenzi de aproape două milioane de lei.

Pe listă sunt Piața Unirii, Centrul Istoric și Gara de Nord.

Gara de Nord, ora 12. „Căutăm să luăm un taxi până în Piața Victoriei. O cursă care ar costă undeva în jur de 5-6 lei. Din 6 taximetriști întrebați, doar unul a fost de acord să plătim cât arată aparatul. 3 au refuzat, iar doi au cerut suprapreţ.”, potrivit TVR.

„Cele mai frecvente abateri constatate atât de noi cât și în cadrul celor 60 de controale făcute de-a lungul anului de către polițiștii locali au fost: refuzul cursei, solicitarea de suprapreț, neeliberarea bonului fiscal, lipsa afișării tarifului și măsluirea preţului real”, se arată în comunicatul Poliţiei Locale a Municipiului Bucureşti.

Nu e de mirare că numai în 2019 polițiștii locali au reținut 68 de autorizații de taxi și au retras alte 109 certificate de pregătire profesională.

Reprezentanții taximetriştilor au propriile explicații. Și spun că n-ar mai fi atâtea probleme dacă s-ar aproba noul regulament al activității de taximetrie.

În topul taximetriștilor sancționați de Poliția Locală se află doi bucureșteni care, după ce că s-au ales cu reținerea certificatelor de pregătire profesională, au primit amenzi de peste 20.000 lei fiecare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri