Jack Merritt, de 25 de ani, şi Saskia Jones, de 23 de ani, doi tineri care lucrau la Universitatea din Cambridge la un proiect ce își propunea o apropiere între lumea academică şi cea a închisorilor, au fost înjunghiaţi mortal, vineri, la Londra, de Usman Khan, un fost deţinut condamnat pentru terorism, a anunţat duminică poliţia, informează Agerpres.

Sursa foto: Digi24
Jack Merrit și Saskia Jones, doi tineri de la Universitatea Cambridge, au fost uciși pe Podul Londrei

Ambii absolvenţi ai Universităţii din Cambridge, tinerii participau la „Learning Together”, un program de formare al Institutului de criminologie de la Cambridge care pune în relaţie studenţi şi deţinuţi în vederea reabilitării acestora din urmă. Jack era coordonator şi Saskia voluntară, a precizat poliţia într-un comunicat.

Originar din Cottenham, în apropiere de Cambridge, „Jack trăia potrivit principiilor, el credea în reabilitare, nu în răzbunare, el le lua mereu partea celor mai slabi”, a scris familia într-un comunicat. „Jack nu ar fi vrut ca acest eveniment teribil şi izolat să fie izolat şi utilizat ca pretext de către guvern pentru a introduce pedepse şi mai draconice pentru deţinuţi sau pentru a menţine în închisoare oamenii mai mult decât este necesar”, se mai menţionează în acest text. Este o aluzie la anunţul prim-ministrului Boris Johnson, care, aflat în plină campanie electorală, este acuzat că politizează drama. Imediat după această tragedie, el a promis pedepse drastice şi abolirea eliberărilor anticipate pentru infracţiunile teroriste.

Potrivit familiei, Jack Merritt era „nerăbdător să-și construiască un viitor împreună cu partenera lui şi să facă carieră ajutând persoanele din sistemul penal”.

Fostă studentă la Cambridge, animată de „o sete formidabilă de a şti”, Saskia Jones a încercat recent să se angajeze la poliţie, „dornică să se specializeze în susţinerea victimelor”, potrivit familiei sale. „Avea un simţ formidabil al umorului şi era generoasă până în punctul în care voia să vadă mereu ce-i mai bun în oameni”, au adăugat apropiaţii ei, originari din Stratford-upon-Avon, oraşul natal al lui William Shakespeare.

Potrivit Universităţii din Cambridge, încă un membru al personalului său figurează printre cei trei răniţi în atacul cu cuţitul comis de britanicul Usman Khan pe Podul Londrei. El participase, într-un imobil situat la doi paşi de London Bridge, la o conferinţă privind reabilitarea deţinuţilor organizată pentru a sărbători cinci ani de la inițierea programului „Learning Together”.

Unul dintre cei trei răniţi a fost externat, iar ceilalţi doi rămân spitalizaţi fiind „într-o stare stabilă”, potrivit poliţiei, care a precizat că ei nu doresc să le fie făcută publică identitatea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here