Caută
Close this search box.

Ciolacu îl aprobă pe Ion Iliescu: Spre mirarea multora, îi dau perfectă DREPTATE

ciolacu

Marcel Ciolacu a declarat marţi că îi dă dreptate lui Ion Iliescu şi că se regăseşte în analiza făcută de acesta într-un interviu pentru agenţia rusă de presă TASS, menţionând că PSD a fost folosit de anumiţi oameni pentru a accede la putere.

„Am citit şi eu. Spre mirarea multora, îi dau perfectă dreptate domnului preşedinte. (…). PSD a fost folosit de anumiţi oameni ca să acceadă la putere, ca un instrument, eu m-am regăsit în acea analiză politică”, a afirmat Ciolacu la TVR1.

„Au fost nişte decizii greşite. A fost un mod de funcţionare, fiecare preşedinte al partidului a venit cu un anumit mod de funcţionare mai uşor sau mai dificil.

Se tot vorbeşte: democraţia este cea mai scumpă, dictatura este cea mai ieftină pentru cheltuielile unui stat, depinde ce cale vrei să alegi.

Eu sunt prin structura mea mai democrat, mai deschis şi un om mai împăciuitor. Plus că am considerat că lucrurile uşoare sunt la îndemâna oricui şi lucrurile complicate chiar sunt un challenge”, a adăugat Marcel Ciolacu, citat de Agerpres.

Luni, fostul preşedinte Ion Iliescu a declarat pentru agenţia rusă de presă TASS, întrebat cum vede viitorul PSD, al cărui preşedinte de onoare este, că relaţiile lui cu partidul s-au răcit şi „cel mai rău lucru este însă că Partidul Social Democrat funcţionează acum nu ideologic, ci doar ca instrument al puterii”.

”Nu este un secret faptul că relaţiile mele cu partidul s-au răcit în ultimii ani. Motivul este în valori, în principii. Din păcate, nici măcar partidul nu înţelege de ce România a ieşit din comunism la stânga în loc să meargă la dreapta, ca alte ţări foste socialiste. (…)

În România, politica socială s-a stins, iar liberalismul economic adoptă forme cu adevărat extremiste. Încercând să se reformeze şi să devină un partid de stânga european, PSD s-a deplasat spre centru, iar alte partide mari şi mici au mers spre dreapta şi chiar spre flancul de extremă dreapta. După aderarea României la UE, mulţi foşti alegători PSD au plecat în Occident şi votează acum pentru partidele de dreapta. (…)

Cel mai rău lucru este însă că PSD funcţionează acum nu ideologic, ci doar ca instrument al puterii. Cred că viaţa va face ca Partidul Social Democrat să revină la ideologie, să-şi consolideze democraţia internă şi să îşi restabilească electoratul”, a declarat Iliescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri