Caută
Close this search box.

Claudiu Săftoiu a fost numit DIRECTOR al Editurii Didactice şi Pedagogice

claudiu săftoiu

Consiliului de Administrație al Editurii Didactice și Pedagogice, editura unică a statului, l-a ales pe Claudiu Săftoiu în funcția de director general. Acesta a fost până de curând consilier de comunicare al ministrului Educației, Monica Anisie.

Informația a fost confirmată de către Claudiu Săftoiu. El a precizat că, “începând cu data de 18.12.2019, funcția de consilier comunicare la cabinetul ministrului educației și cercetării va fi preluată de domnul Bogdan Pater“.

Claudiu Săftoiu a mai fost pentru o perioadă de 5 luni, în perioada octombrie 2006 – martie 2007, director al Serviciului de Informații Externe (SIE).
Până în prezent, Editura Didactică și Pedagogică a fost condusă de Maria Nistor, considerată o apropiată a fostului ministru Liviu Pop.

Această editură a fost foarte importantă, pentru că, în timpul mandatului lui Valentin Popa, Ministerul Educației a încredințat direct, fără nici o licitație, în urma unor presiuni politice uriașe, un contract de 24 de milioane de lei către Editura Didactică și Pedagogică (EDP) pentru editarea tuturor manualelor școlare de clasele I, a II-a și a VI-a.

Nici până astăzi traseul celor 24 de milioane de lei nu a fost făcut public. Ministerul Educației a refuzat să spună pe ce s-au dus acești bani, de la cine a făcut Monitorul Oficial achizițiile necesare tipăririi manualelor, dacă EDP a dat bani pentru digitalizarea manualelor și cui.

Totul sub pretextul oficial că acel contract încheiat între instituțiile statului Ministerul Educației – Editura Didactică și Pedagogică, contract încheiat din bani publici cu scopul de a realiza manuale pentru elevi, este secret.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri