Ca urmare a stratului însemnat de zăpadă proaspătă aşternută pe versanţi în ultimele 24 de ore aceasta a condus la creşterea stratului de zăpadă cu circa 80 cm în zona înaltă şi cu 40-50 cm la altitudini mai joase. Echipele Salvamont au transmis un mesaj pentru turiști.

Prin prezenţa vântului intensificat, există pericolul ca în Munţii Făgăraş, pentru altitudinile de peste 2.000 m, riscul de avalanşa a ajuns la gradul cinci din cinci, ceea ce din punct de vedere meteorologic poate fi exprimat prin cod roșu.

Pentru altitudinile mai joase, sub 1.800 m, riscul de avalanşă a ajuns la gradul 4 din 5. Așadar, avalanșele se pot declanșa oricând chiar și în zonele turistice intens tranzitate de cei care practică drumeţii montane.

Așadar, s-a trnsmis un cod roșu de avalanșă! Meteorologii trag un semnal puternic de alarmă, după căderile masive de zăpadă din ultimele zile, la peste 1800 de metri altitudine!

Zona respectivă se află sub o atenționare cod galben de ninsori însemnate cantitativ și viscol, în aceast sfârșit de săptămână, iar primele incidente au apărut deja în țară. O mașină cu doi adulți și un copil a fost blocată în munți.

189 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here