Caută
Close this search box.

Creatorul celebrei banane lipite cu bandă adezivă și vândută cu 120.000 de dolari nu s-a supărat că aceasta a fost mâncată

Artistul conceptual italian Maurizio Cattelan nu este deranjat că faimoasa sa instalaţie, compusă dintr-o banană, lipită cu bandă adezivă de un perete, a fost mâncată la propriu de un alt artist, informează DPA, preluată de Agerpres.

Cunoscut pentru stilul său provocator, artistul a ales această instalaţie – pe care a denumit-o „Comedian” – drept contribuţie a sa la târgul de artă Art Basel Miami.

Sâmbătă, artistul perfomativ David Datuna a mâncat respectiva banană şi a surprins momentul într-un filmuleţ, intitulat „Artistul Flămând”, care a devenit ulterior viral.

„Nu-mi pasă deloc că a fost mâncată, pentru că ceea ce contează este ideea”, a declarat Cattelan marţi într-un interviu acordat publicaţiei italiene Corriere della Sera.

„Întotdeauna va fi cineva care va da jos una dintre marionetele mele, va fura o toaletă de aur sau va mânca banana: toate acestea susţin un fel de naraţiune în jurul operei mele”, a precizat artistul.

Vineri, galeria de artă Perrotin a vândut trei exemplare ale respectivei instalaţii, pentru cel puţin 120.000 de dolari, creând agitaţie în lumea artei.

Artistul italian a ţinut prima pagină a ziarelor şi în luna septembrie, când o toaletă de aur, parte a unei expoziţii dedicate operei sale, a fost furată din Palatul Blenheim din Marea Britanie.

Toaleta, evaluată la 4,8 milioane de lire sterline (6,3 milioane de dolari), era perfect funcţională, iar vizitatorii, încurajaţi să o folosească. Instalaţia se numea „America”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri