Caută
Close this search box.

Curtea de Apel a decis: Gelu Oltean, fostul șef „Doi și-un sfert”, rămâne în arest!

gelu oltean

Chestorul Gelu Oltean, fost șef al DGIPI, a cerut să fie anchetat în libertate.

Curtea de Apel București a decis că fostul șef al DGIPI trebuie să rămână în arest.

Oltean, dar și ceilalți doi suspecți din dosarul „Șamaniștii din MAI”, Vanessa Youness și Thomas Lishmann, au contestat măsura arestării preventive.

Încătușați, cei trei au fost aduși joi dimineață la Curtea de Apel din Brașov. Toți vor să fie cercetați în libertate, scrie stiridebrasov.ro. Magistrații au rămas în pronunțare.

Ex-șef la DGIPI (temuta unitate „Doi ș-un sfert” a MAI), Gelu Oltean și iubita lui, Vanessa Youness, dimpreună cu cetățeanul englez Thomas Lishmann (fost ofițer al MI6), au fost arestați de Tribunalul Brașov în data de 15 decembrie. Ei sunt acuzați de săvârşirea infracţiunilor de punere la dispoziție, cu știință, a unui spațiu pentru consumul ilicit de droguri şi deţinerea şi desfăşurarea de operaţiuni privind circulaţia drogurilor de mare risc.

„La data de 9 decembrie 2019, organele de urmărire penală s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că inculpatul T. I. M. L., cetăţean britanic, urmează să coordoneze în România, în perioada 13-15 decembrie 2019, împreună cu inculpata Y. A.-V., prin intermediul a două companii globale internaţionale, într-o locație ce urmează să fie comunicată ulterior participanților, o ceremonie spirituală cu un ritual specific medicinei amazoniene, cu ayahuasca, băutură tradițională folosită de triburi amerindiene ce are ca bază DMT – dimethyltryptamine -, drog halucinogen de mare risc, din familia triptaminelor”, se arată în comunicatul procuroriilor DIICOT.

Droguri au fost aduse în țară …cu Poșta! Îți vine să mori de râs, nu alta, dar chiar așa e: chestorul Gelu Oltean făcea trafic de droguri prin Poștă!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri