Caută
Close this search box.

De ce nu a depus PSD moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Orban

Guvernul Orban poate să răsufle uşurat. PSD nu a depus moţiune de cenzură, după ce Executivul şi-a angajat răspunderea pe legea bugetului.

Guvernul Orban poate să răsufle uşurat. PSD nu a depus moţiune de cenzură, după ce Executivul şi-a angajat răspunderea pe legea bugetului. Termenul era de trei zile şi a expirat ieri.

Pretextul oficial este că nu au fost şi alte partide parlamentare care să îşi dorească dărâmarea Guvernului. Neoficial însă sunt şi alte motive. Unul dintre acesta este legat că congresul PSD din februarie: dacă moțiunea ar fi înregistrat un eșec, poziția lui Marcel Ciolacu s-ar fi clătinat, iar șansele de a câștiga alegerile interne din partid ar fi fost mai mici.

După ultima ședință a CEX-ului PSD, Marcel Ciolacu a anunţat că liderii social-democrați nu au luat o decizie cu privire la depunerea unei moţiuni de cenzură, dar acest lucru va fi stabilit în zilele viitoare.

Călin Popescu Tăriceanu, liderul ALDE, a declarat zilele trecute că o nouă moțiune de cenzură ar declanșa o nouă criză politică după cea care a dus la înlăturarea PSD de la guvernare. ”România nu are nevoie de acest lucru”, spune Tăriceanu.

El a mai precizat că nu vede de ce ar forţa Ludovic Orban o moţiune de cenzură care să ducă la organizarea alegerilor anticipate. Tăriceanu şi-a exprimat speranţa că Executivul nu îşi va mai asuma răspunderea pe alte măsuri legislative.

Liderul social-democrat Marcel Ciolacu anunţase că, în cazul în care PSD va depune o moţiune de cenzură şi va constata că are majoritatea necesară pentru a da jos Executivul Orban, atunci va avea şi o propunere pentru un nou Guvern.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri