Caută
Close this search box.

DERAPAJ. Năsui, liderul USR Bucureşti, i-a numit pe contestatarii din partid „cămăşile negre“, aluzie la fascism

Deputatul Claudiu Năsui, noul preşedinte al organizaţiei USR Bucureşti, i-a numit „cămăşi negre“ pe colegii de partid care au contestat excluderea lui Oli Ardelean din USR, susţin surse politice pentru Adevărul. „Cămăsile negre“ formau grupul paramilitar fidel liderului fascist Benito Mussolini. În replică, mai mulţi membri USR i-au cerut demisia lui Năsui.

„Claudiu Năsui, eşti parlamentar şi cunoşti consecinţele folosirii simbolurilor naziste în orice context. Îţi solicit aici formularea de scuze către membrii USR care au stat aseara ore întregi în holul USR aşteptând decizia BN în cazurile de excludere pentru folosirea expresiei „cămăşi negre naziste” în raport cu ei. Îţi solicit demisia din Parlament şi din toate funcţiile deţinute în USR“, a scris unul din membrii USR pe grupul intern al partidului, potrivit Adevărul.

Biroul Naţional al USR a decis, în miez de noapte, cu 13 voturi pentru, să o excludă din partid pe Oli Ardelean, membru al organizaţiei Ilfov, pe motiv că a adus prejudicii de imagine partidului, susţin surse din partid pentru Adevărul. Concret, Oli Ardelean a postat pe Facebook un mesaj în care s-a îndoit că toate semnăturile din campania Fără penali în funcţii publice au fost reale. Decizia a fost contestată puternic în interior.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri