Acum, România – Japonia (miercuri, ora 11:00) e partida pe care o mai avem de disputat în Main Round;

Practic, „tricolorele” suedezului Ryde nu mai au nicio şansă să termine în primele 8, iar miercuri se vor despărţi de acest Mondial cu un meci împotriva Japoniei. Miza? Să evităm ultimul loc în grupă şi să terminăm MĂCAR în top 10 în lume.

România a avut o prestaţie blazată, a pierdut clar în faţa Suediei, a ratat orice şansă de a termina în primele 8 şi miercuri se va duela cu Japonia pentru e evita ultimul loc în grupa principală.

Spania a învins Japonia şi Suedia mai are o singură şansă pentru a rămâne în cărţi la semifinale. Să ne bată şi să facă şi golaveraj. Nu prea e o veste bună, mai ales atunci când joci cu o echipă din Nord.

Meciul îl începem fără Neagu. Dar şi fără atitudine şi fără pic de consistenţă. Se face rapid 4-0 pentru Suedia şi parcă retrăim debutul jocului cu Ungaria. Intră şi Cristina, dar şi ea e cuprinsă de letargia care a pus stăpânire pe echipă: ratează prima ei aruncare de la 7 metri la acest Mondial.

Norocul nostru e că nici Suedia nu e o echipă ieşită din comun şi putem recupera pe tabelă. Udriştioiu, Pintea şi Neagu strâng scorul, dar e realmente un chin orice atac pe care încercăm să-l construim. Perianu poate fi o apărătoare bună, dar în ofensivă e extrem de limitată. Face câte o greşeală aproape de fiecare dată când are mingea în mână.

Cam așa a fost tot meciul. Nici nu au rost comentariile.

Pentru noi a fost încă un meci chinuitor, probabil sacrificiul pentru acea victorie cu Ungaria. Care ne-a trimis într-un mod miraculos în Main Round, dar valoarea acestei echipe nu e pentru grupele principale, ci mai degrabă pentru grupele pierzătorilor.

Suedia ne-a bătutu de ne-a rupt, fără drept de apel, suntem pe ultimul loc, nu mai avem nici o şansă să terminăm în primele 8, iar miercuri ne despărţim de acest Mondial cu un meci împotriva Japoniei. Miza? Să evităm ultimul loc în grupă şi să terminăm în top 10 în lume! Ar fi chiar o performanţă imensă la ce nivel au multe dintre jucătoarele care au mers în Japonia. Oricum ar fi, plecăm pe furiș, cu capul plecat și pe ușa din dos.

Suntem la ani lumină de momentul 2005, când România juca FINALA CM feminin și pierdea greu, cu Rusia, la St. Petersburg, pe terenul acesteia. RUSIA și ROMÂNIA dominau handbalul feminin mondial.

Dar antrenorul era un român, Gheorghe Tadici, nu un suedez de doi lei, iar la federație erau chiar profesioniști, nu clovni și farisei, ca astăzi.