Caută
Close this search box.

Dr. Florin Chirculescu, despre intenția Guvernului de a reduce sporurile din Sănătate: Suntem gata de grevă

Dr. Florin Chirculescu, liderul sindicatului „Dr. Ioan Cantacuzino”, a scris, vineri, pe facebook, că medicii se opun intenției Guvernului de a reduce sporurile pentru condiții periculoase și vătămătoare pentru salariații din sănătate și sunt pregătiți de grevă.

Membrii sindicatului „Dr. Ioan Cantacuzino”, medici în Spitalul Universitar de Urgență București, afiliați Federației „Solidaritatea Sanitară”, sunt gata să inițieze proteste, inclusiv greva, pentru a se opune intenției Guvernului de a reduce sporurile pentru condiții periculoase și vătămătoare pentru salariații din sănătate”, scrie Chirculescu.

În același context, dr. Chirculescu spune că sindicatul pe care îl reprezintă are resurse financiare pentru a-și plăti membrii pe perioada întreruperii lucrului.

Având în vedere zicătoarea românească, „câinele moare de prea multă alergătură și prostul de grija altuia”, îi anunțăm pe cei interesați că, în cazul în care se va ajunge la grevă, Sindicatul „Dr. Ioan Cantacuzino” are resurse financiare pentru a-și plăti membrii pe perioada întreruperii lucrului.
Dorim să fim clari: Guvernul a luat o hotărâre unilaterală, fără să țină cont de Legea 153/2017, care îl obligă să stabilească regulamentul de sporuri împreună cu federațiile sindicale reprezentative. Întrebarea noastră legitimă este: după ce principii se conduce actualul Guvern? Țin ele cont de dialog, moralitate, legalitate? Guvernul a încălcat regulile elementare de comportament politic, dovedind dispreț față de angajați și față de principiile pe care, altminteri, același Guvern le clamează cu emfază”, scrie Florin Chirculescu.

Medicul avertizează autoritățile că va folosi toate mijloacele legale pentru a stopa această decizie.

Îi informăm pe decidenți că, în ce ne privește, vom respecta aceste principii, ceea ce nu înseamnă, însă, că „vom întoarce și celălalt obraz” – din contră, vom lupta prin toate mijloacele legale contra unei hotărâri injuste”, mai scrie Florin Chirculescu.

Comentariile la postarea sa sunt de solidaritate și vin din partea medicilor din întrega țară, nu numai din București.

Este o hotărâre care lovește în personalul sanitar, asta în ciuda faptului că se știe foarte clar că suntem țara cu cel mai mic nr de medici la suta de mii de locuitori; că sunt zone în care nu există medici de anumite specialități, că suntem țara cu cel mai mic procent din PIB alocat acestui sector (5,2% față de media europeană de 9,8). Suntem generațiile care am muncit decenii cu salarii mizerabile. Ne-am lăsat umiliți și cred că e rușinos să fim umiliți tocmai de liberali. Care liberali?”, este comentariul postat de Laura Zarafin.

Unde sunt acum medicii liberali din Parlament? Poate au ceva de spus.
Ei mizeaza pe lipsa de reactie, medicii , ca oameni sunt si ei, fiind prinsi acum de spiritul sărbătorilor. Cum au procedat ei este tot un fel de ” noaptea ca hoții „!
Asta da , cadou de Craciun!”, comentează Delia Dumitrescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri