Un mare lanț de farmacii, care operează peste 90 de unități la nivelul întregii țări, a decis să se retragă de pe piața românească după aproape 3 decenii de activitate. Anunțul a fost făcut prin intermediul unei informări remise Bursei de Valori București, în cursul zilei de joi, 5 decembrie și reprezintă o lovitură puternică încasată de industria noastră farmaceutică.

Lanțul de farmacii pleacă din România

Este vorba despre farmaciile REMEDIA, care sunt prezente în 14 dintre judeţele țării, cele mai multe unități, 18 fiind deschise în Hunedoara şi Alba, plus municipiul Bucureşti. Începând cu anul 2012, compania a pus la dispoziția clienților săi și platforma e-shop, prin care aceștia puteau achiziționa produse online.

Prezentă pe piaţă încă din 1991, poziţia Farmaceutica REMEDIA S.A. a fost consolidată în 2006, prin fuzionarea cu acţionarul majoritar, V. ŢĂRUŞ RoAgencies SRL, conform datelor oficiale disponibile pe BVB. Societatea anunță că va pune în scurt timp în vânzare întreaga afacere de pe teritoriul României.

Este vorba despre 90 de unități de retail care reprezintă 20% din business-ul companiei concentrate pe diversificarea portofoliului de produse farmaceutice, suplimente alimentare, dermato-cosmetice şi servicii suplimentare în beneficiul pacienţilor.

Din cauza impunerilor legislative privind separarea activităţilor cu ridicată de cele de retail farmaceutic, compania a transferat în 2015 activităţile de distribuţie angro, precum şi serviciile aferente către Farmaceutică REMEDIA Distribution & Logistics SRL, deținută în proporție de 100%.

99 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

5 + 3 =