Caută
Close this search box.

Erdogan amenință cu ÎNCHIDEREA bazelor militare Incirlik și Kurecik

erdogan

Turcia  lui Erdogan ridică miza în disputa cu SUA, amenințând că va lua măsuri de răzbunare dacă Washingtonul va impune Ankarei sancțiuni pentru cumpărarea de rachete rusești.

Președintele turc Recep Tayyip Erdogan a amenințat că va închide două baze militare strategice folosite de SUA în Turcia, dacă Washingtonul va impune Ankarei sancțiuni pentru achiziționarea unui sistem rusesc de rachete.

„Dacă va fi necesar, vom închide atât Incirlik, cât și Kurecik,” a declarat șeful de stat turc Erdogan televiziunii A Haber, referindu-se la cele două baze militare folosite de armata americană. „Dacă vor fi aplicate sancţiuni împotriva noastră, atunci vom răspunde în baza reciprocității.”

Incirlik este o bază aeriană în sudul Turciei care a jucat un rol major în operațiunile militare americane din Orientul Mijlociu și Afganistan, cel mai recent împotriva organizației teroriste Statul Islamic (ISIS) din Siria și Iraq. La baza de la Incirlik, armata SUA are depozitate de asemenea în jur de 50 de bombe nucleare B-61.

Baza Kurecik, din estul Turciei, găzduiește o stație radar a NATO. Anterior, ministrul turc de Externe, Mevlut Cavusoglu, se referise și el la posibilitatea închiderii celor două baze militare, în cazul unor sancțiuni dictate de americani împotriva Turciei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri