Bank of China, una dintre cele mai mari bănci din lume, va ajunge și în România. Banca a fost prima instituție financiară ce a intrat pe piața din China și va fi deschisă în România cu ocazia împlinirii a 70 de ani de relaţii diplomatice între cele două țări. 

Bank of China se va deschide în România pe 16 decembrie

Prima instituție financiară care a intrat pe piața din China a fost Bank of China, bancă deținută integral de stat printr-un fond de investiții. De-a lungul anilor instituția a crescut și a ajuns cea de-a patra cea mai mare bancă din lume.

Bank of China, listată la bursele din Shanghai şi Hong Kong, a luat decizia de a deschide o sucursală și în România. Evenimentul va avea loc pe 16 decembrie 2019, cu ocazia împlinirii a 70 de ani de relaţii diplomatice între China şi România.

Bancherul Guo Lixin va fi directorul sucursalei din România

Sucursala a fost înregistrată fiscal încă din octombrie 2019. Așadar, instituția financiară din China își va începe operațiunile la jumătatea lunii decembrie, iar directorul general al sucursalei din România va fi bancherul Guo Lixin.

Guvernatorul Băncii Naţionale a Românie (BNR) Mugur Iăsrescu s-a întâlnit în primăvara acestui an cu persoanele care se află la conducerea Bank of China. Întâlnirea a avut loc la Beijing, iar Isărescu a declarat la momentul respectiv că venirea acestei bănci în țara noastră este de bun augur.

132 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here