Caută
Close this search box.

Florin Cîţu: România, aruncată în HAOS, cu dublarea de către PSD a alocaţiei şi reducerea TVA

florin cîţu

Florin Cîțu a declarat că impactul asupra bugetului, în cazul în care vor fi adoptate în Parlament reducerea TVA și majorarea alocațiilor pentru copii, ar fi devastator şi ar arunca România în haos.

Ministrul de Finanțe  a spus la Digi24 că, dacă cele două măsuri ar fi adoptate, deficitul bugetar ar ajunge la 5%. De asemenea, Cîțu avertizează că unii oameni politici „se joacă cu focul” în Parlament și riscă să arunce România în haos.

„Impactul la buget în cazul alocațiilor pentru copii este de 6 miliarde de lei, ceva mai mult de un miliard de euro. În cazul TVA va fi de 11,8 miliarde. Asta înseamnă, doar din alocații deficitul să se ducă la 4,13 la sută și împreună cu reducerea TVA ne ducem cu deficitul înspre 5 la sută.

Am spus acest lucru. Clasa politică se joacă cu focul astăzi în România.

Și nu îmi fac mie rău, nu fac rău PNL. Fac rău României, pentru că ceea ce s-a întâmplat astăzi în Parlament este văzut de piețele internaționale. Iar dacă se întâmplă ceva cu costul de finanțare a României este vina oamenilor iresponsabili care aruncă astăzi țara în aer.

Vom încerca să găsim soluții. Până acum nici una dintre aceste legi nu a fost promulgată. Au fost aprobate doar în Comisia de buget-finanțe. Unele au și probleme tehnice și de constituționalitate, așa cum a fost și cea cu acciza, unde avem o problemă de infrigement. Vom vedea cum le vom rezolva pe toate.

Politicienii români trebuie să înțeleagă că nu ne fac nouă un rău – PNL, nu îmi fac mie rău, Florin Cîțu, fac rău românilor, aruncând țara în haos. Asta este ce se întâmplă astăzi în Parlamentul României. O răzbunare copilărească.

Aceste costuri le vor plăti românii.

Piețele nu așteaptă până ar intra aceste legi în vigoare. Piețele au văzut ce s-a întâmplat astăzi în Parlament și la asta reacționează. Veți vedea în zilele următoare presiuni atât pe cursul valutar, cât și pe dobânzi”, a avertizat Florin Cîțu, ministrul de Finanțe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri