Caută
Close this search box.

Fostul vicepreşedinte al ANAF, trimis în judecată de DNA pentru luare de mită. Suma fabuloasa pe care ar fi primit-o

dna

Fostul vicepreşedinte al ANAF Şerban Pop a fost trimis în judecată de DNA pentru luare de mită după ce ar pretins 5 milioane de euro unui om de afaceri pentru a aproba o soluţie fiscală individuală anticipată şi a urgenta restuirea de TVA către firma acestuia. Din suma cerută, Pop ar fi primit, în tranşe, în conturile unor companii off shore pe care le controla prin interpuşi, 2,5 milioande de euro.

Potrivit Direcţiei Naţionale Anticorupţie, procurorii de la Secţia de combatere a corupţiei au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpatului Şerban Pop, la data faptei vicepreşedinte al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), pentru luare de mită.

În rechizitoriu, procurrorii arată că, în perioada 31 ianuarie – 23 decembrie 2008, Şerban Pop, vicepreşedinte ANAF, ar fi pretins de la un om de afaceri suma de 5.000.000 de euro din care ar fi primit, în 4 tranşe, în conturile unor companii off shore pe care le controla prin interpuşi, suma de 2.500.000 euro.

„Banii ar fi fost primiţi de inculpat, în perioada 8 septembrie – 23 decembrie 2008, în legătură cu îndeplinirea unor acte ce intrau în îndatoririle sale de serviciu, respectiv aprobarea unei soluţii fiscale individuale anticipate (act administrativ) legată de o tranzacţie încheiată între compania omului de afaceri şi o societate de stat şi a urgentării restituirii, către firma omului de afaceri, a sumei de 228.259.140 lei cu titlu de TVA”, arată DNA, într-un comunicat de presă transmis miercuri.

Conform sursei citate, după primirea sumei aferente rambursării, aproximativ jumătate din banii încasaţi de firma omului de afaceri ar fi fost transferaţi într-un cont deschis la o bancă din Ungaria, iar de aici către două firme offshore controlate de acelaşi om de afaceri. De acolo, 2.500.000 euro au fost transferaţi mai departe, în conturile unor firme offshore din Cipru controlate de inculpat,  prin intermediar.

DNA arată că, în vederea confiscării speciale a sumei reprezentând obiectul infracţiunii de luare de mită, s-a dispus sechestru asigurător asupra bunurilor imobile deţinute de inculpat, precum şi poprirea asupra sumelor de bani prezente şi viitoare aflate în conturile deschise pe numele inculpatului, până la concurenţa sumei de 2.500.000 euro.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Curtea de Apel Bucureşti, cu solicitarea de menţinere a măsurilor asigurătorii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri