Caută
Close this search box.

FOTO. PSD scutește Guvernul Orban de o moțiune de cenzură, dar atacă la CCR două proiecte pe care Executivul și-a asumat răspunderea

marcel ciolacu

PSD a anunţat că NU ia în calcul acum depunerea unei moţiuni de cenzură. Anunţul a fost făcut chiar de către preşedintele interimar al social democraţilor, Marcel Ciolacu – în foto.

Decizie-surpriză după ce Guvernul şi-a asumat răspunderea în Parlament.

PSD va sesiza Curtea Constituţională cu privire la două proiecte pe care Guvernul şi-a asumat răspunderea, în condiţiile în care sunt în procedură parlamentară acte normative privind amânarea termenului pentru creşterea vechimii în vederea accederii la Institutul Naţional al Magistraturii şi reglementarea unor măsuri în domeniul transportului de persoane, a declarat, joi, preşedintele interimar al partidului, Marcel Ciolacu.

„Vom sesiza Curtea Constituţională pe acest aspect – faptul că nu putea veni Guvernul cu asumare de răspundere pe o lege aflată în dezbatere parlamentară. (…) Nu fac referiri pe fondul legilor, ele, culmea, sunt într-o zonă foarte înaintată de dezbatere în Parlament, atât la Senat, cea pe Justiţie, cât şi la Camera Deputaţilor, cea pe transporturi. Este posibil ca săptămâna viitoare cele două legi să fie la votul final.

Nu înţelegem de ce s-a venit cu asumare. Mai mult, considerăm că există un conflict constituţional să vii cu asumare atât timp cât legile sunt în dezbatere”, a susţinut Ciolacu, la Palatul Parlamentului.

El a adăugat că Guvernul trebuie să lase Parlamentul să funcţioneze.

Liderul social-democraţilor a menţionat că PSD nu ia, în acest moment, în discuţie o moţiune de cenzură pentru cele trei legi pe care Guvernul şi-a asumat răspunderea joi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri