Caută
Close this search box.

FRF a vrut să-l pună selecționer pe Cosmin Olăroiu. Clauza șocantă care a blocat mutarea

Andrei Vochin, consilierul lui Răzvan Burleanu, a dezvăluit că FRF (Federația Română de Fotbal) a încercat să-l pună selecționer pe Cosmin Olăroiu de două ori, dar lucrurile s-au încurcat atunci când a venit vorba de clauza pe care trebuia să o plătească.

Acesta susține că s-a negociat cu Cosmin Olăroiu după ce Victor Pițurcă și Anghel Iordănescu au plecat de pe banca tehnică a echipei naționale a României, dar suma la care trebuia să renunțe Oli era mult prea mare.

FRF a vrut să-l pună selecționer pe Cosmin Olăroiu

”El a avut două oferte de a veni la naţionala României, prima oară după ce a plecat Victor Piţurcă, a doua oară după despărţirea de Anghel Iordănescu, a doua oară am fost chiar eu personal la el acasă împreună cu preşedintele şi am discutat.

De fiecare dată însă partea financiară la care trebuia să renunţe el, nu partea financiară care trebuia să fie susţinută de federaţie, asta nu s-a pus nicio clipă în discuţie, era foarte mare. Dacă nu exista acel soi de despăgubire…” a declarat Andrei Vochin, conform Telekom Sport.

Clauză de 2 milioane de dolari pentru Cosmin Olăroiu

Andrei Vochin a dezvăluit că a mers să-l viziteze pe Cosmin Olăroiu în Dubai și a văzut clauza de reziliere pe care trebuia să o plătească dacă decidea să își rezilieze contractul. Acesta susține că antrenorul trebuia să scoată din buzunar nu mai puțin de 2 milioane de dolari.

”În primul contract ţin minte, că ăla l-am văzut, la el în casă, în Dubai am fost şi mi l-a arătat şi era vorba de 2 milioane de dolari clauză de desfacere. Şi mai avea încă un an şi jumătate de contract sau ceva de genul ăsta.

De câte ori am vorbit cu el a spus că nu asta e o problemă, că o putem regla din prima de calificare, problema lui era că ar fi trebuit să mai plătească şi clauza aia.

Cunoscând nemulţumirile lui dinainte, anume că deşi era cel mai bun antrenor câştigând campionatul şi mergând în Cupa UEFA până în semifinale, în momentul în care a trebuit să se aleagă un selecţioner s-a ales învinsul lui, adică Răzvan Lucescu. Nu a spus-o direct dar am simţit lucrul ăsta, că era mâhnit”.

În vârstă de 50 de ani, Cosmin Olăroiu este în prezent antrenorul echipei JS Suning, formație la care a ajuns pe 28 martie 2018. Românul mai are contract cu formația din China până în decembrie 2021. Pe parcursul carierei a mai pregătit echipe precum FC Național, FCSB, Poli AEK, Hilal, Al Sadd, Al Ain, Al Ahli, echipa națională a Arabiei Saudite și Shabab Dubai.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri