Caută
Close this search box.

Gabriela Firea a dat bani grei unei firme înfiinţate anul acesta, pentru reparaţii de tramvaie

gabriela firea

11 tramvaie ale Societății de Transport București vor fi renovate cu suma de 6,3 milioane de euro, de o asociere de firme condusă de o societate înființată la începutul acestui an.

Este vorba de SRL-ul Ingenious Machinery Solutions, înființat în martie 2019, de Cristi Cameliu Sandu. Conform site-ului de licitații publice, contractul primit de la Societatea de Transport București este singurul câștigat de Ingenious Machinery Solutions.

Societatea de Transport București, una dintre societățile publice înființate de Gabriela Firea, a publicat în a doua zi de Crăciun pe site-ul de achiziții publice anunță că a acordat un contract de 6,3 milioane de euro.

Banii sunt destinați refacerii tramvaielor Bucur din parcul de specialitate al fostul RATB, transformată de Firea în STB.

Contractul a fost acordat în urma unei licitații la care nu s-a înscris decât un participant. Este vorba de o asociere de patru companii, parteneriat condus de societatea Ingenious Machinery Solutions.

Firma a fost înființată în 2019 și obiectul de activitate principal al SRL-ului este intermedieri comerț. Cel care a înființat firma a fost Cristi Cameliu Sandu, așa cu reiese din datelor obținute cu ajutorul publicației termene.ro.

În aceeași perioadă, acesta a mai înființat o firmă de publicitate, Cherries and Pitchies. Acestă firmă de publicitate a obținut deja un contract de 250.000 de euro de la Primăria Sectorului 1 pentru a se ocupa de vacanțele organizate de primărie pentru bătrâni.

În luna august, Cristi Cameliu Sandu, iese din firma Ingenious Machinery Solutions și cedează acțiunile bucureșteanului Florin Barbu.

Alături de această firmă, mai fac parte din asocierea care a primit un contract de 6,3 milioane de euro și: Suport Real IFN, Railtec Systems Integration și firma italiană Favellato Claudio SPA.

Suport Real IFN îi are ca acționari pe Marius Bogdan Petre și pe Elena Dana Petre. Railtec Systems Integration o are acționar majoritar pe Tatiana Bănuleasa.

Contractul acordat de Societatea de Transport București are ca scop amenajare interioară și exterioară a tramvaielor Bucur LF – CA, dar și servicii de proiectare.

Contractul trebuie finalizat în 2020. STB a relansat pe 20 septembrie licitația pentru amenajarea interioară şi exterioară a tramvaielor Bucur LF – CA, valoarea estimată a contractului fiind de 31,10 milioane de lei (6,5 milioane de euro).

Parcul STB include 476 de tramvaie, din care 11 sunt modelul Bucur LF – CA.

În 2012 au fost fabricate primele cinci tramvaie Bucur LF-CA, cu podea parţial (60%) coborâtă și acționare cu invertoare şi motoare de curent alternativ în Uzina de Reparații Atelierele Centrale (URAC) a STB. Producția acestui model de tramvai a continuat și în 2013.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri