Caută
Close this search box.

Guvernul a alocat 475 de milioane de lei primăriilor: beneficiare, 1680 de localități

ionel dancă

Guvernul a aprobat alocarea sumei de 475 de milioane de lei pentru cheltuieli urgente necesare funcţionării primăriilor din 1.680 de localităţi, a declarat şeful Cancelariei premierului, Ionel Dancă.

Un alt act normativ adoptat astăzi în şedinţa de Guvern priveşte bugetele locale ale unor comunităţi, este vorba despre o reparaţie făcută de Guvernul Ludovic Orban pentru comunităţile care ar fi trebuit să beneficieze de sume defalcate din TVA la ultima rectificare a Guvernului anterior din luna august şi care au fost, practic, păcăliţi şi nu li s-au acordat aceşti bani.

Ionel Dancă, purtător de cuvânt al Guvernului
Foto: Guvernul României

Astăzi ministrul Dezvoltării, Ionuţ Ştefan, în colaborare cu premierul şi ministrul Finanţelor Publice, au găsit soluţia de a acorda o sumă din fondurile de rezervă ale premierului, o sumă de 475 de milioane de lei pentru cheltuieli urgente, pentru funcţionarea primăriilor pentru un număr de 1680 de localităţi. Fără aceşti bani, practic, o mare parte dintre primării ar fi fost în situaţia de a intra chiar în faliment„, a declarat Ionel Dancă, vineri, la finalul şedinţei de Guvern, într-o conferinţă de presă, citat de Agerpres.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri