Caută
Close this search box.

Guvernul Orban, SURPRIZĂ LA FINAL DE AN: Primăriile vor primi mai mulți bani din impozitul pe venit

ludovic orban

Guvernul va lua o măsură pe placul autorităților locale, în sensul că a majorat procentul din impozitul pe venit care se duce direct în bugetele acestora. Decizia vine la propunerea Asociațiilor Municipiilor și a fost anunțată public de deputatul PNL, Angelica Fădor.

Guvernul va mări bugetul autorităților locale

Fădor a declarat, printr-un comunicat de presă, faptul că „Autoritățile locale vor beneficia de creșterea surselor directe de venit la bugetul local. Astfel, Guvernul PNL a decis să crească, de la 60% la 64%, procentul din impozitul pe venit ce se va vărsa direct în bugetele locale.

Executivul a luat această hotărâre în urma propunerilor venite de la Asociația Municipiilor și de la alte autorități locale cu scopul de a întări autonomia locală. Î

n acest context al măririi surselor de venit, subliniez că adoptarea proiectului de lege referitor la plafoanele bugetare pentru 2020, prin angajarea răspunderii, a fost necesară pentru că în baza lui urmează să fie adoptat bugetul de stat pentru anul următor și, ulterior, adoptate bugetele locale”, a declarat deputatul liberal.

Aceasta a mai spus că Executivul va lua măsuri pentru ca autoritățile locale să nu mai aibă blocajele financiare cu care s-au confruntat în vechea guvernare.

„PNL este conștient de greutățile financiare pe care le întâmpină autoritățile locale și este determinat ca acestea să nu mai treacă prin blocajele financiare la care au fost supuse în timpul fostei guvernări.

Reamintesc faptul că Guvernul Orban a decis să aloce fondurile necesare pentru ca, pe final de an, primăriile să evite intrarea în incapacitate de plată”, a completat Fădor.

Guvernul va plăti lucrările prin PNDL

Fădor, care este și președintele comisiei pentru administrație a Camerei Deputaților, a ținut să dea asigurări că Guvernul va asigura pentru finalul acestui an resursele necesare pentru plata lucrărilor prin PNDL.

„De asemenea, chiar dacă a apărut o situație de ultim moment prin care statul român este obligat să plătească urgent o datorie de 300 de milioane de euro, Guvernul va asigura, pe final de an, resursele necesare pentru plata lucrărilor efectuate prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL), lucrări neachitate la timp de Guvernul PSD”, a conchis deputatul liberal.

Premierul Ludovic Orban a anunțat că Executivul va adopta, în ședința de luni, o nouă rectificare bugetară ca să realimenteze Fondul de rezervă al Guvernului pentru efectuarea plăților care să asigure cheltuielile de funcționare pentru autoritățile locale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri