Jurnalistul Radu Tudor a anunțat la începutul emisiunii „Punctul de întâlnire” de pe Antena 3 faptul că PNL urmează să organizeze alegeri parlamentare anticipate, o dată cu alegerile locale din luna iunie a anului viitor. Tudor citează în acest sens „surse de la apropierea vârfului liberalilor”.

Înainte ca aceste alegeri anticipate să aibă loc, Radu Tudor anunță faptul că guvernul Ludovic Orban ar urma să își dea demisia, în perioada martie-aprilie, pentru ca apoi să se organizeze parlamentare anticipate în același timp cu localele de anul viitor.

Surse Antena 3: PNL vrea să organizeze alegeri anticipate în același timp cu alegerile locale

Astfel, liberalii doresc să capitalizeze cât mai repede rezultatele foarte bune obținute la europarlamentare, dar și la alegerile prezidențiale, acolo unde Klaus Iohannis a câștigat cu un scor zdrobitor în turul secund în fața candidatului PSD, Viorica Dăncilă.

De altfel, social-democrații sunt într-o degringoladă completă după ce au decis să renunțe la Viorica Dăncilă de la vârful partidului și să înceapă un interimat cu președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu.

De asemenea, nu doar PNL ar fi de acord cu alegerile anticipate. Și cei din cadrul Alianței USR-Plus au insistat pentru alegeri anticipate, „pluseriștii” fiind și ei pe val după un rezultat foarte bun obținut la europarlamentare și un 15% sănătos strâns de candidatul lor în cursa pentru Cotroceni, Dan Barna.

119 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

7 + 2 =