Caută
Close this search box.

Horia Tecău și Jean-Julien Rojer, a doua cea mai bună echipă mondială a ultimilor 10 ani!

Horia Tecău și Jean-Julien Rojer au fost desemnați a doua cea mai bună echipă din circuitul ATP din acest deceniu. Cuplul româno-olandez, care a cucerit 20 de titluri în ultimii ani, a fost depășit în ancheta forului din tenis doar de frații Bryan, câștigători a 63 de competiții în ultimul deceniu.

Tecău și Rojer au câștigat primul turneu în 2014, la Zagreb, an în care au mai cucerit alte șapte trofee.

În ultimul deceniu, dublul româno-olandez a câștigat două turnee de Mare Șlem, Wimbledon în 2015 și ediția din 2017 a US Open, Turneul Campionilor în 2015, două competiții din categoria Masters 1000, la Madrid în 2016 și în acest an, șapte turnee de 500 de puncte și opt de 250.

Datorită acestor performanțe, cei doi tenismeni au ieșit pe locul secund în ierarhia alcătuită de ATP pentru cea mai bună pereche din circuitul masculin de tenis din ultimul deceniu:

  • 1. Mike și Bob Bryan – 67 de titluri
  • 2. Horia Tecău și Jean-Julien Rojer – 20 de titluri
  • 3. Juan Sebastian Cabal și Robert Farah – 16 titluri
  • 4. Pierre-Hugues Herbert și Nicolas Mahut –15 titluri
  • 5. Henri Kontinen și John Peers – 13 titluri
  • 5. Lukasz Kubot și Marcelo Melo – 13 titluri

Horia Tecău dezvăluie că el și Jean-Julien Rojer se cunoșteau cu mult timp înainte să joace la dublu împreună, dar nu au început colaborarea din cauza stilului de joc asemănător pe care îl aveau. Totuși, olandezul a acceptat să-și schimbe poziția în teren doar pentru a face pereche cu Tecău.

„Eram prieteni de când eram în America, ne cunoașteam de șapte ani. Chiar am fost adversari la simplu de multe ori, l-am apreciat mereu, dar nu îl vedeam ca pe un partener pentru că și el juca pe aceeași parte ca și mine.

Dar când am avut o discuție cu el, mi-a spus că vrea să joace atât de mult cu mine, încât este dispus să își schimbe tot jocul, să se mute pe partea de dreapta. După discuția asta am zis că el e omul pe care îl vreau alături de mine”, a declarat Horia Tecău la Digisport.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri