Cunoscutul protestatar anti-PSD Marian „Ceauşescu” Moroşanu apare într-o filmare realizată în mai 1990 în Piaţa Universităţii în timp ce scandează la o portavoce „Jos comunismul” în mijlocul unei mulţimi. Recent, Moroşanu a fost catalogat drept „retardat” de Lia Olguţa Vasilescu.

„Vrem să trăim în libertate, cerem libertate, democraţie. Jos comunismul!”, spune Moroşanu la portavoce în Piaţa Universităţii (timecode 7.05). Numeroşi oameni îl ascultă şi scandează „Jos comunismul!”. În preajma acestora se afla un grup masiv de poliţişti cu căşti de metal.

Pe 12 decembrie 2019, Lia Olguţa Vasilescu l-a calificat drept retardat pe protestatarul Marian Moroşanu pentru că acesta a îndrăznit să-i ceară lui Raed Arafat, pe aeroport, să demisioneze. Moroşanu are un defect de vorbire după ce a fost bătut de mineri în iunie 1990, la două săptămâni după această filmare.

„Când PNL trimite retarzii să îi rezolve treaba murdară…”, a scris Lia Olguţa Vasilescu pe Facebook, comentând incidentul de pe aeroportul Otopeni.

Marian Moroşanu l-a surprins pe Raed Arafat la aeroport şi i-a cerut să demisioneze. „Să vă daţi demisia domnul Arafat. Colectivul, nu uitaţi”, a spus protestatarul. „Chem Poliţia şi nu mai urcaţi în avion”, a replicat nervos Arafat.

Moroşanu a anunţat că o va da în judecată pe Lia Olguţa Vasilescu.

Marian Moroşanu, unul dintre cei mai activi protestatari anti-PSD

Marian Moroşanu este însă unul dintre cei mai curajoşi oameni care au ieşit în stradă, în decembrie 1989, pentru a alunga dictatura comunistă. Sorin Roşca Stănescu, acum susţinător al lui Dragnea, a spus că Marian Moroşanu a fost „primul tânăr care a intrat în Comitetul Central, deschizând practic porţile clădirii pentru alungarea lui Ceauşescu”.

Moroşanu a fost activ şi în timpul protestelor din Piaţa Universităţii din 1990. El a fost prins de minerii aduşi de Ion Iliescu la Bucureşti şi a fost bătut atât de rău încât a rămas până acum cu un defect de vorbire.

Moroşanu a fost arestat după Mineriada din 13-15 iunie.

„Când am intrat în greva foamei la Jilava, mi-au arătat acuzaţiile şi mandatul de arestare. Încadrarea mea era la maximum 15 ani pentru subminarea economiei naţionale. Pe spatele mandatului scria: ‘A nu fi lăsat liber. Reprezintă un foarte mare pericol social’.

Ulterior, încadrarea a fost schimbată în infracţiune de ultraj, de distrugere şi de pătrundere frauduloasă într-o instituţie publică. Ulterior am fost judecat în stare de libertate şi condamnat la 1 an şi 8 luni de închisoare cu suspendare”, spunea Moroşanu.

781 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

4 + 7 =