Caută
Close this search box.

În sfârşit, Diaspora are în Guvern un reprezentant ce pare legitim

Numirea lui Ovidiu Burduşa la Departamentul Românilor de Pretutindeni (DRP) este prima acţiune clară din partea noii puteri de la Bucureşti pentru a-i face pe românii din străinătate să simtă că sunt reprezentaţi nu doar în Parlament (unde oricum sunt prea puţini aleşi în raport cu numărul românilor din Diaspora), ci chiar în Guvernul României!

Premierul Ludovic Orban a semnat numirea lui Ovidiu Burduşa – român stabilit la Roma, în Italia, ca secretar de stat la DRP. Este o premieră în domeniul aducerii românilor de peste graniţe în instituţiile publice din România, la un astfel de nivel.

Anunţul nominalizării a fost făcut chiar de Ovidiu Burduşa, pe pagina sa de socializare.

De ce este numirea lui Ovidiu Burduşa o decizie care demonstrează că Diaspora chiar contează acum la Bucureşti? Pentru că tânărul politician liberal este un „produs 100%” al Diasporei.

Povestea lui Burduşa este una a succesului departe de casă, tipică tinerilor din regiuni fără şanşe şi viitor, obligaţi să plece din ţară în căutarea unei vieţi mai bune.

Ziarele locale din Vrancea şi cele de limbă română din Italia şi Diaspora europeană au relatat în ultimii ani despre drumul greu de la nimic la performanţă pe care a mers Burduşa. Dar poate cel mai bun articol despre povestea vieţii tânărului vrâncean ajuns acum în Guvernul României.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri