Caută
Close this search box.

Incredibil: Se pot calcula proporţiile absorbirii Pământului de o gaură neagră

Black Hole Collision Calculator poate calcula cantitatea de energie pe care atragerea Pământului într-o gaură neagră o va elibera.

Fizicianul Álvaro Díez a lucrat la un calculator online care ne poate spune care ar fi efectele pe care absorbirea Pâmântului de către o gaură neagră le-ar avea. Unul dintre cele mai dramatice efecte ale unui astfel de eveniment ar fi eliberarea a 32,204,195,564,497,649,676,480,000,000,000,000 megajouli de energie, ceea ce ar acoperi de 55 de quintilioane de ori necesarul de energie al omenirii.

Comparat la standardele cu care suntem obişnuiţi pe Terra, absorbirea planetei este un eveniment care poate fi descris doar în termeni absoluţi şi în numere foarte mari, potrivit Descopera.ro.

Totuşi, la scara unei găuri negre medii, planeta noastră nu reprezintă o masă importantă, nici măcar o gustare, acest algoritm arătând o creştere neglijabilă din punct de vedere statistic a discului de acreţie din jurul unei găuri negre.

Black Hole Collision Calculator face parte dintr-un proiect mai mare, născut din colaborarea dintre Álvaro Díez şi Tibor Pal, expert în microbiologie, şi care a vrut iniţial să răspundă la o întrebare simplă: care este temperatura optimă a unei băuturi?, notează Forbes. Cei doi au creat Chilled Drink Caluculator, care a devenit parte a start up-ului Omni Calculator Project, care permite 897 de calcule diverse care pot fi folosite de la astrofizică până la identificarea numărului optim de felii de pizza de care o petrecere are nevoie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri