Caută
Close this search box.

Înghețată RADIOACTIVĂ și borcane cu aer contaminat, vândute la Cernobîl

Vizitatorii orașului Cernobîl pot cumpăra acum „înghețată radioactivă” și borcane din care pot inhala „mirosul de neuitat al structurilor de beton abandonate de Uniunea Sovietică”, arată The Guardian.

După lansarea serialului „Cernobîl”, produs de HBO, orașul s-a umplut de turiști curioși să intre în zona de excludere trasată de forțele sovietice pe o rază de 2.500 de kilometri din jurul uzinei, la scurt timp după dezastrul din 1986.

În prezent, zona care înconjoară centrala este în continuare nelocuibilă pe o rază de 30 de kilometri, dar pe o mică parte din teritoriu a fost permis accesul turiștilor, potrivit Mediafax.

În octombrie 2018, la Cernobîl au fost 9.083 de vizitatori, iar, în noiembrie, numărul a crescut la peste 17.000. Compania turistică Solo East, care trimite turiștii în sejururi la Cernobîl, a înregistrat o creștere a rezervărilor cu 45%, deși patronul său, rusul Serghei Ivanciuc, spune că serialul produs de HBO „nu a făcut nimic bun pentru zonă. Situația este îngrozitoare”.

El a refuzat să cosmetizeze imaginile din afișele cu care își promovează excursiile, spunând că este hotărât să arate experiența reală a Cernobîlului, nu una care urmează versiunea TV.

La Cernobîl au apărut deja și comercianți care vând „produse radioactive” și borcane cu aer contaminat, iar noul președinte ucrainean, Volodimir Zelenski, plănuiește să transforme zona într-un „paradis turistic”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri