Caută
Close this search box.

Iohannis l-a primit la Cotroceni pe Adrian Zuckerman, noul ambasador al SUA la București

Președintele Klaus Iohannis l-a primit la Palatul Cotroceni pe Adrian Zuckerman, noul ambasador al Statelor Unite la București.

După amiază, Zuckerman se va întâlni și cu premierul Ludovic Orban.

De profesie avocat, el a emigrat din România când avea 10 ani și vorbește fluent limba română.

Adrian Zuckerman a avut deja, la sfârșitul săptămânii trecute, o întrevedere cu ministrul român al Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu. Printre temele abordate de cei doi s-au numărat Parteneriatului Strategic bilateral, contextul regional de securitate și Programul Visa Waiver.

Înainte să fie confirmat de Senatul SUA în această funcție, pe durata audierilor din Comisia americană pentru relaţii externe, Adrian Zuckerman a declarat că România trebuie să ducă mai departe lupta anticorupţie. Diplomatul a mai subliniat că aceasta și independenţa justiţiei sunt vitale pentru prosperitatea şi securitatea pe termen lung.

„România trebuie să continue să lupte împotriva coirupţiei, să creeze un climat favorabil investiţiilor, să investească în infrastructură, sănătate şi educaţie şi să întărească administraţia publică. (…) Dacă voi fi confimat în funcţie, voi sprijini eforturile anticorupţie din România. Lupta anticorupşie şi independenţa sistemului judiciar sunt vitale pentru prosperitatea şi securitatea României pe termen lung”, a afirmat Zuckerman la audieri.

Vizibil emoţionat, el a povestit despre momentul plecării sale din România, pe când avea doar 10 ani, și a recunoscut că scrie și vorbește fluent românește, iar despre momentul 22 decembrie 1989 a afirmat că este o zi pe care şi-a dorit-o, dar pe care nu credea să o trăiască.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri