Caută
Close this search box.

Iohannis, prima reacţie la condamnările din dosarul Colectiv

Iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis a vorbit, marţi, în cadrul unei declaraţii de presă, despre primele condamnări din dosarul Colectiv. Preşedintele spune că nu va comenta hotărârile judecătoreşti, dar că speră că judecarea dosarului nu va trena.

„Tragedia de la Colectiv, în continuare, este o tragedie pe care o resimţim cu toţii de fiecare dată când vorbim despre asta şi sunt convins că victimele, rudele victimelor au aşteptat cu sufletul la gură, cum se spune, această primă hotărâre judecătorească. Sigur, patru ani poate fi considerat un termen lung, pe de altă parte, vedeţi că avem dosare chiar în această perioadă, am vorbit despre ele, de exemplu Dosarul Revoluţiei, care trenează de foarte mult timp. Sper să nu se ajungă la perioade aşa lungi, dar, una peste alta, avem în primă instanţă hotărâri”, a spus preşedintele României.

„Nu vreau să comentez hotărârea judecătorească fiindcă nu este rolul meu, dar important este să se facă dreptate. Este foarte important şi nu numai pentru victime şi rudele victimelor, este important pentru noi toţi să se facă dreptate. Cei vinovaţi, cei real vinovaţi să fie pedepsiţi şi în acest fel să ştim de ce am avut acea tragedie şi, mai important, poate, să ştim cum putem să prevenim alte asemenea tragedii”, a completat preşedintele Klaus Iohannis.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri