Caută
Close this search box.

Klaus Iohannis, poze de COLECŢIE cu Donald Trump. Bonus: el, soţia şi bradul! GALERIE FOTO

Klaus Iohannis

Președintele Klaus Iohannis a participat miercuri, la Londra, la un dejun de lucru oferit de președintele SUA, Donald Trump șefilor de state din NATO care au alocat 2% din PIB pentru apărare. La dejun a participat și ministrul de Externe al României, Bogdan Aurescu.

„Este un semnal destul de clar de apreciere pentru cei care alocă 2% din PIB pentru aprărare. Și cu siguranță vor fi discuții și în cadrul acestui grup destul de restrâns. Suntem un grup mic de țări care alocă efectiv 2% din PIB”, a spus Klaus Iohannis, miercuri dimineață.

În afară de țara noastră, alte state din NATO care au alocat 2% din PIB pentru apărare sunt Bulgaria, Estonia, Grecia, Letonia, Lituania, Polonia, Marea Britanie și SUA.

Conform Raportului Secretarului General NATO, publicat la 29 noiembrie 2019, realizat pe baza Planurilor Naționale ale aliaților, 9 state au alocat minim 2% Apărării, astfel:

1.    Bulgaria 3,25%
2.    Estonia 2,14%
3.    Grecia 2,28%
4.    Letonia* 2,01%
5.    Lituania* 2,03%
6.    Polonia* 2,00%
7.    România* 2,04%
8.    Marea Britanie 2,14%
9.    SUA 3,42%

Recent, preşedintele Klaus Iohannis s-a fotografiat cu soţia lui, Carmen, în dreapta unui brad aflat la începutul ornării. Ironia este poate că, în fine, s-a găsit ceva sau cineva care este mai înalt decât preşedintele României: bradul.

klaus iohannis

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri