Caută
Close this search box.

Laszlo Attila, șeful Comisiei de Sănătate din Senat: Atacul la profesorul Beuran, șocant

Laszlo Attila (UDMR), președintele Comisiei de Sănătate din Senat, consideră că „scandalul mediatic” la adresa medicului Mircea Beuran de la Spitalul Floreasca, șeful echipei de medici care a efectuat intervenția chirurgicală în timpul căreia o pacientă a fost arsă pe  masa de operație „este menit să distragă atenția de la adevăratele probleme din sistemul de sănătate”.

Să știți că nu este un caz unic la nivel mondial. În fiecare an sunt cam 600 de astfel de accidente sau tragedii în sălile de operație, unde se folosesc niște substanțe volatile, inflamabile și se mai întâmplă accidente, mai ales în anumite condiții, când nu se respectă anumite condiții. Și este un caz extrem de nefericit ceea ce s-a înâmplat la Floreasca. Dar modul în care a evoluat toată această discuție și această focalizare spre profesorul Beuran, vă spun sincer, mă șochează, pentru că am urmărit și eu evoluția și de trei ani tot asist la scandalurile generate de acest coleg de-al meu, deputat, și de trei ani jumate, altceva nu facem decât încercăm să echilibrăm sau să refacem toate acele nenorociri îndreptate împotriva diferitelor personalități din lumea medicală românească„, a afirmat Laszlo Attila (UDMR) într-un interviu pentru DC Medical, făcând referire la deputatul USR Emanuel Ungureanu, vicepreședintele Comisiei de Sănătate din Camera Deputaților, care a semnalat public, în urmă cu două zile, cazul pacientei arse în sala de operație, la Spitalul Floreasca.

Laszlo Attila este dezamăgit de actuala conducerea a Ministerului Sănătății, care, spune el, „a intrat în această horă”: „Conducerea ministerului cred că înțelege foarte greșit modul de a-și face în această postură notorietate. Poți să-ți faci notorietatea în calitatea de ministru prin simpla activitate zilnică pe care o faci și rezolvi o problemă și nu să intri într-o discuție sau într-o astfel de horă„.

Laszlo Attila mai spune că Mircea Beuran nu era în sala de operație în momentul producerii incidentului: „Domnul profesor a intervenit ulterior la solicitarea colegilor care s-au confruntat cu această problemă și la un caz care a prezentat o hemoragie masivă în cursul operației și trebuia intervenit să se folosească niște tehnici de hemostază cu electrocauterul.”

Este o instituție din subordinea directă a Ministerului, deci să știți că atunci când ai astfel de situații și esti în fruntea unei instituții nu trebuie să comunici doar partea bună, atunci când sunt lucruri pozitive în acea instituție, dar în același timp ai niște responsabilități față de subordonații pe care îi ai și trebuie să comunici onest și decent în astfel de situații, astfel de tragedii„, mai spune Laszlo Attila.

El consideră că prin „atacul mediatic la adresa medicului Mircea Beuran se încearcă, de fapt, distragerea atenției de la adevăratele probleme din sistemul de sănătate”: „Văd că de trei ani, unii își fac un fel de stindard și se laudă cu faptul că depun plângeri penale împotriva unei persoane sau a alteia. Cred că în anii 50 se putea făli cineva cu treaba asta, nu în 2019. Nu cred că este o situație normală. Este o tragedie, care trebuie tratată ca atare și bănuiesc că medicii de la Floreasca i-au acordat toate cele necesare ca să își revină cât de repede persoana care a fost afectată, dar în același timp cred că avem o obligație de a asigura climatul necesar de funcționare și a instituției numite Floreasca, dar și a întregului sistem. Am această senzație că acum încearcă să distragă atenția de la principala problemă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri