Caută
Close this search box.

Liber la alcool pentru revelioanele în aer liber! Parlamentul a aprobat, președintele Iohannis trebuie să promulge legea

Liber la alcool pentru revelioanele în aer liber! Aceasta este vestea pe care o așteptau toți românii. Camera Deputaților a adoptat în calitate de for decizional, proiectul care prevede că servirea de băuturi alcoolice este permisă în cadrul unor evenimente desfășurate în spațiul public.

Liber la alcool pentru revelioanele în aer liber!

Aici intră și Revelionul, dar, atenție și zile ale localităților. Nu o dată primarii și mai ales cârciumarii de prin diferite comune s-au plâns de faptul că nu aveau voie să comercializeze alcool.

Legea adoptată spune că se interzice servirea şi consumul băuturilor alcoolice în localuri publice şi în afara acestora pe timpul desfăşurării adunărilor publice, grevelor, manifestărilor sportive.

Parlamentul a aprobat, președintele Iohannis trebuie să promulge legea

Există în acest moment şi „abateri de la regulă”. „Cu excepţia spațiilor în care sunt organizate evenimente pentru celebrarea revelionului, zilelor unităților administrativ-teritoriale, ale categoriilor socio-profesionale sau pentru promovarea unor produse alimentare sau nealimentare”

„Precum și a perimetrelor special amenajate și delimitate unde se desfășoară manifestări cultural-artistice cu acces controlat”, se arată în noul proiect de lege

În legea în vigoare era prevăzut că servirea cu băuturi alcoolice în localuri publice şi în afara acestora pe timpul desfăşurării adunărilor publice, grevelor, manifestărilor sportive sau altor asemenea întruniri publice, în imediata apropiere, precum şi consumul de băuturi alcoolice în astfel de condiţii de către participanţi, constituia contravenție.

Proiectul de lege a fost inițiat de 6 parlamentari din partea PNL și urmează să fie trimis președintelui spre promulgare.

Vă reamintim că în primele două zile ale anului în curs poliţiştii au reţinut peste 300 de permise de conducere, dintre acestea 53 pentru consum de alcool şi 114 pentru viteză, iar aproape 300 de persoane au fost prinse în flagrant delict.

„Monitorizarea traficului de către poliţişti a dus la o scădere cu 22 % a accidentelor rutiere grave, faţă de acelaşi interval a anului trecut. Au fost reţinute 319 permise de conducere, 53 fiind reţinute pentru consum de alcool”, au transmis reprezentanții Poliției

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri