Caută
Close this search box.

Ludovic Orban: Doar militarii își vor PĂSTRA pensiile de serviciu

orban

Ludovic Orban a anunțat că salariile demnitarilor pentru anul 2020 vor rămâne la nivelul celor din anul 2019, fără a beneficia de majorarea lor pentru că a crescut salariul minim pe economie.

Prim-ministrul a precizat că nu îngrădește dreptul la muncă al persoanelor pensionate și care lucrează la stat, prin interzicerea cumulului pensiei cu salariul. El a dat detalii și despre pensiile speciale.

”Păstrăm indemnizațiile la nivelul lui 2019 pentru demnitari. Micșorăm subvențiile pentru partidele politice, dar e un subiect sensibil, pentru că sunt două rânduri de alegeri. La locale, fiecare echipă are posibilitatea să aibă contribuții, dacă sumele de bani se încadrează să fie decontate.

Nu restrângem dreptul persoanelor care sunt pensionate și lucrează la stat. Nu acceptăm să primească și salariu și pensie. Dacă s-a pensionat, înseamnă că a dorit să se pensioneze. Dacă vrea să lucreze la stat, trebuie să i se suspende pensia. La privat poate să lucreze. Când revine la pensie, va beneficia de o pensie mărită. Pensiile să fie pe baza principiului contributivității. Se păstrează pensiile de serviciu ale militarilor. ”, a declarat Ludovic Orban.

Orban despre alegerea primarilor în două tururi: „Există majoritate în Camera Deputaților, unde sunt trei proiecte în acest sens, dar PSD refuză să le pună pe ordinea de zi”

Premierul Ludovic Orban a mai spus luni, când a fost întrebat despre o posibilă asumare a răspunderii pentru alegerea primarilor în două tururi, că există o majoritate în Camera Deputaților pentru această schimbare prevăzută de trei proiecte legislative.

Orban a acuzat însă PSD că se opune introducerii pe ordinea de zi a acestor proiecte.

”Există majoritate în Camera Deputaților, unde sunt 3 proiecte legislative pentru alegerea primarilor în două tururi. Singura problemă e că PSD s-a întors în perioada Dragnea, refuză să pună pe ordinea de zi proiectele. Vom încerca și în plen să introducem pe ordinea de zi”, a spus Ludovic Orban.

Șeful PNL a refuzat să răspundă clar la întrebarea dacă guvernul își va asuma răspunderea în caz.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri