Caută
Close this search box.

MAE se implică în cazul românilor blocați pe un aeroport din Belgia

Ambasada României la Bruxelles s-a implicat în cazul pasagerilor români blocați pe un aeroport din Belgia.

Ministerul Afacerilor Externe precizează că Ambasada României la Bruxelles a întreprins, în regim de urgență, demersuri pe lângă compania aeriană care operează cursa de linie pe ruta Charleroi – Cluj-Napoca și pe lângă autoritățile aeroportuare, în vederea obținerii unor informații suplimentare cu privire la situația pasagerilor rămași în aeroport și pentru a se asigura că le sunt respectate drepturile, transmite MAE într-un comunicat.

În urma demersurilor misiunii diplomatice, reprezentanții aeroportului au precizat că cetățenii români au fost transferați la aeroportul din Liège. Totodată, în urma intervenției Ambasadei României la Bruxelles, autoritățile au deschis aeroportul și trei saloane de așteptare pe perioada nopții, oferindu-le pasagerilor apă și băuturi răcoritoare în cursul nopții cât și alimente în cursul dimineții.
ADVERTISING

Reprezentanții misiunii diplomatice au recomandat cetățenilor români afectați să continue dialogul cu compania aeriană și să își exercite drepturile aplicabile în aceste cazuri, în conformitate cu Regulamentul (CE) nr. 261/2004 al Parlamentului European și al Consiliului din 11 februarie 2004 de stabilire a unor norme comune în materie de compensare și de asistență a pasagerilor în eventualitatea refuzului la îmbarcare și anulării sau întârzierii prelungite a zborurilor și de abrogare a Regulamentului (CEE) nr. 295/91.

Ministerul Afacerilor Externe menționează că la acest moment pasagerii români au fost îmbarcați în aeronavă, decolarea de la Liège fiind prevăzută pentru ora 12.15, ora României.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri