Caută
Close this search box.

Marșul Libertății. 30 de ani de la Revoluție, 3 decenii de comemorare a eroilor ROMÂNIEI

Marșul de comemorare a eroilor Revoluției din 1989 a ajuns duminică în jurul orei 18 în Piața Universității din Capitală, câteva sute de persoane fiind întâmpinate de președintele Klaus Iohannis și de premierul Ludovic Orban. Participanții la marș au purtat un steag mare de care s-au prins și președintele României și premierul Ludovic Orban. Klaus Iohannis a spus, duminică seara, în timpul marșului „Memorial 22 Decembrie 1989: Suntem alături de ei!” că este primul președinte care nu a fost comunist, acesta fiind motivul pentru care a ales să participe la eveniment.

Mai multe persoane au pornit, duminică seara, în București, într-un marș de comemorare a eroilor Revoluției, manifestarea având loc sub sloganul „Memorial 22 Decembrie 1989: Suntem alături de ei!”, potrivit organizatorilor.

Persoanele prezente la marș au baloane albe, iar cei din mulțime au o pancartă imensă pe care sunt scrise mesaje, precum: „Libertate te iubim, ori învingem ori murim!”, „Soldaţi, soldaţi, pe cine apăraţi?”, „Noi suntem poporul/Jos cu dictatorul!”

„Noi sărbătorim libertatea, dar ei comemoreaza pierderea celor dragi. Pe 22 decembrie 1989 noi ne-am câștigat libertatea. Dar tot pe 22 decembrie 1989, și în zilele dinainte și de dupăa, mii de familii și-au pierdut părinții sau copiii, soții sau soțiile, frații sau surorile. Aceste familii au rămas fără oameni dragi pentru ca noi să avem libertate”, conform organizatorilor.

Oamenii s-au strâns, duminică, de la ora 16.00, în Piața Victoriei. După ora 17.00, ei au plecat în marș spre Piața Universității. Mai apoi, s-a ajuns în Piața Revoluției, la Ministerul de Interne.

Klaus Iohannis a spus, duminică seara, în timpul marșului „Memorial 22 Decembrie 1989: Suntem alături de ei!” că este primul președinte care nu a fost comunist, acesta fiind motivul pentru care a ales să participe la eveniment. Președintele Klaus Iohannnis și premierul Ludovic Orban au depus, duminică seara, candele la monumentul din fața Ministerului Afacerilto Interne. Alături de ei au mai aprins lumânări miniștrii Apărării și Internelor, Nicolae Ciucă și Marcel Vela. A urmat apoi un moment impresionant : pe clădire au fost proiectate numele Eroilor Martiri alături de imaginea unor lumânări albe.

Un răspuns

  1. Hapciu.Mi-a venit sa stranut cand am auzit ca a fost presedintele si la mars.Of nu mai zic nimic,trebuia sa se intample si asta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri