Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri a aprobat vineri, în Adunarea Generală Extraordinară a Acționarilor Hidroelectrica, hotărârea de a aloca fonduri în valoare de peste 9,6 milioane lei pentru dotarea cu aparatură modernă a două spitale din București, Spitalul Colțea și Spitalul de Urgență ”Bagdasar Arseni”

Ministerul precizează că alocările fac parte dintr-un plan de susținere a unor proiecte de responsabilitate socială în domeniul sănătății.

Astfel, Spitalul Clinic Colțea va primi 5,1 milioane de lei pentru achiziționarea unui echipament de imagistică medicală prin rezonanță magnetică nucleară, precum și pentru lucrări de amenajare a spațului în vederea instalării echipamentelor. Spitalului ”Bagdasar Arseni” îi sunt alocate 4,5 milioane lei pentru extinderea și modernizarea infrastructurilor unității medicale și pentru extinderea domeniilor de activitate.

”Susținem, ca parte a politicii Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, implicarea companiilor pe care le administrăm în campanii sociale prin care acestea să întoarcă înspre comunitate o parte din succesul și beneficiile de care se bucură. Încurajăm, printre altele, acțiuni în domeniul sănătății publice, prin alocarea de sume care să fie folosite pentru modernizarea spitalelor de stat din România. Totodată, încurajăm implicarea în proiecte în domeniul educației, dar și stimularea proiectelor culturale și sportive care contribuie la sporirea notorietății naționale și a imaginii de țară. Ne dorim ca exemplul pe care îl dăm astăzi la Hidroelectrica să fie urmat de cât mai multe societăți care lucrează în România, indiferent de structura de capital a acestora – public sau privat, sau de domeniul în care își desfășoară activitatea” , a declarat ministrul Economiei, Virgil Popescu.

Tot în luna decembrie, ca acționar majoritar al companiei  Hidroelectrica, ministerul a alocat câte 50.000 de euro pentru Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii ”Marie Curie” și pentru Spitalul Universitar de Urgență București.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here