Caută
Close this search box.

Ministrul de interne Marcel Vela îl va DESTITUI pe Raed Arafat săptămâna aceasta

raed arafat

Ministrul de interne îl va destitui pe Raed Arafat săptămâna viitoare din fruntea Departamentului pentru Situații de Urgență.

Conform informațiilor Comisarul.ro, în urma noilor probe furnizate de MAI procurorilor, în Dosarul 10 august ar putea fi audiat și Raed Arafat.

Începând cu ianuarie 2012, când manifestaţiile începute de la posibila sa demitere au dus finalmente la venirea la putere a Cabinetului Ponta 1, Raed Arafat s-a aflat în mijlocul mai multor controverse publice. Este pusă pe tapet responsabilitatea sa în cazul accidentului de avion din Apuseni, dar şi a altor evenimente nefaste. Listăm trei mai jos.

Accidentul aviatic din Munții Apuseni (Zborul RFT111, al Școlii Superioare de Aviație Civilă) a fost un eveniment care a avut loc la 20 ianuarie 2014, când un avion YR-BNP, de tip Britten-Norman BN-2A-27 Islander, care executa o cursă umanitară, a executat o aterizare forțată, într-o zonă împădurită din Munții Apuseni, la o altitudine de circa 1600 m, lângă satul Petreasa din comuna Horea, situat la limita dintre județele Cluj și Alba.

Avionul, pilotat de Adrian Iovan, în calitate de comandant, și Răzvan Petrescu, în calitate de copilot, transporta la acel moment o echipă de cinci cadre medicale, de la București la Oradea. În acest accident, au murit comandantul și studenta la medicină Aurelia Ion, iar copilotul și cei patru medici au fost răniți.

Accidentul aviatic de la Siutghiol din 2014 Elicopterul SMURD a fost preluat de la Consiliul Județean Constanța în noiembrie 2014. Efectuase 600 de ore de zbor şi achiziționat printr-un program transfrontalier Bulgaria – România.

La 15.12.2014, ora 16.07 LT (local time), elicopterul SMURD 348 a decolat de la Constanța spre Tuzla, urmând procedurile de management a traficului aerian. La Constanța, elicopterul se afla pentru a alimenta. La bordul elicopterului se aflau patru persoane, doi piloți și doi paramedici.

La ora 16.16 elicopterul s-a prăbușit în lacul Siutghiol, în Mamaia, la aproximativ 500 m de mal. La ora 16.17, conform Hotărârii de Guvern 741/2008, a fost declanșată procedura de căutare și salvare, în urma apelului telefonic la 112 făcut de localnici.

Bilanțul anunțat a fost de un supraviețuitor și trei persoane dispărute, iar epava scufundată. A fost al cincilea aparat de zbor SMURD prăbușit în 12 ani.

Incendiul din Clubul Colectiv a avut loc în noaptea de vineri 30 octombrie 2015, în incinta unui club situat în Sectorul 4 din București, într-o fostă hală a fabricii Pionierul. Incendiul s-a declanșat în timpul unui concert gratuit al trupei Goodbye to Gravity, cu ocazia lansării unui nou album, numit „Mantras of War”.

Conform datelor existente (cercetările se află în curs), focul a fost provocat de artificiile folosite în timpul concertului, care au dus la aprinderea buretelui poliuretanic (ușor inflamabil) folosit pentru antifonare de pe un stâlp al clădirii.

Flăcările s-au extins foarte repede în tot clubul, provocând leziuni clienţilor – în unele situații cauzatoare de moarte, prin combustie, asfixie, intoxicații cu monoxid de carbon și alte gaze, unui număr semnificativ dintre participanții la concert.

Amploarea evenimentului a determinat Ministerul de Interne să instituie Planul roșu de intervenție, iar Guvernul României a decretat trei zile de doliu național. Ca urmare a protestelor masive care au urmat incendiului, au demisionat pe 4 noiembrie 2015 Victor Ponta, împreună cu guvernul său, precum și primarul Sectorului 4, Cristian Popescu „Piedone”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri