Caută
Close this search box.

Ministrul Finanțelor anunță schimbarea momentului. Ce se întâmplă cu pensiile românilor

pensiile

Vestea momentului pentru românii care cotizează la Pilonul II de pensii! Ministrul Finanțelor Publice, Florin Cîțu, a anunțat schimbări importante!

Sistemul de pensii administrate privat a suferit în ultimii ani câteva şocuri negative, iar Guvernul va încerca să corecteze vineri o mare parte dintre inechităţi, iar restul în cursul anului următor, a declarat ministrul Finanţelor Publice, Florin Cîţu.

„Sistemul de pensii administrate privat a suferit în ultimii ani câteva şocuri negative. Eliminarea acestor şocuri negative din sistem nu se va întâmpla peste noapte, dar vom încerca să corectăm chiar astăzi o mare parte dintre inechităţi şi restul anul următor. Sunt costuri de tranziţie pe care nu ni le putem asuma”, a spus ministrul Finanţelor.

Potrivit acestuia, vineri, în şedinţa de Guvern, se va da o primă citire ordonanţei cu modificările aduse OUG 114, iar cerinţele de capital pentru Pilonul II introduse prin acest act normativ vor fi eliminate.

„Vestea bună este că astăzi, în şedinţa de Guvern de la ora 17:00, se va da o primă citire a ordonanţei cu elementele pe care le vom schimba din Ordonanţa 114 şi cerinţele de capital pentru sistemul Pilon II pentru pensii introduse prin Ordonanţa 114 vor fi eliminate. Şi acea opţiune de a trece de la Pilonul II la Pilonul I, la care au aderat doar 504 persoane, va fi eliminată. Restul vor fi pe parcursul anului viitor”, a dat asigurări Cîţu.

Ministrul Finanţelor a participat vineri la conferinţa „Viitorul sistemului de pensii din România – în anul 2030 vom mai avea pensie de la stat?”, organizată de Asociaţia CFA România, în parteneriat cu Facultatea de Relaţii Economice Internaţionale din cadrul ASE Bucureşti, informează cei de la Agerpres.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri