Caută
Close this search box.

Ministrul Sănătăţii anunţă că toţi cei 2.448 de tineri medici care au reuşit la Rezidenţiat au fost INTEGRAŢI

Toţi cei 2.448 de absolvenţi ai examenului de rezidenţiat au fost integraţi, mulţi având oportunitatea de a lucra prin rotaţie în spitale mari, cu condiţii deosebite, a declarat marţi ministrul Sănătăţii, Victor Costache, cu ocazia demarării procesului de repartiţie a candidaţilor admişi la concursul de Rezidenţiat.

„Vă felicit pentru toţi pentru reuşită. Ceea ce au promis prim-ministrul Ludovic Orban şi doamna vicepremier Raluca Turcan s-a şi înfăptuit.

Toţi cei 2.448 de tineri medici, farmacişti, care au reuşit acest examen atât de important, atât pentru dumneavoastră, cât şi pentru medicină, medicina dentară şi farmacia din România, au fost integraţi.

S-a reuşit suplimentarea cifrei de şcolarizare prin această OUG care face ca rezidenţiatul nostru să fie mai european. Mulţi dintre voi veţi putea debuta şi toţi veţi avea oportunitatea să faceţi rotaţii şi în spitale militare, spitale judeţene mari, spitale private cu condiţii deosebite.

Întreaga echipă a Ministerului Sănătăţii a lucrat în ultimele 10 zile non stop pentru realizarea acestui deziderat. (…) Mult succes la repartiţie şi întreaga echipă care are expertiză de ani de zile în organizarea acestui sistem electronic centralizat vă stă la dispoziţie”, a transmis ministrului Sănătăţii într-un mesaj video.

Procesul de repartiţie a candidaţilor admişi la sesiunea din 8 decembrie a concursului de intrare în Rezidenţiat începe marţi, urmând să dureze trei zile, potrivit Agerpres.

Potrivit MS, toţi candidaţii care au obţinut minim 60% din punctajul maxim realizat pe fiecare domeniu, pe ţară, vor alege locurile/posturile în specialitate, precum şi centrele de pregătire.

Ca în fiecare an, repartiţia se face prin teleconferinţă. Pentru sesiunea 2019 – 2020, Ministerul Sănătăţii a alocat, suplimentar, 2.448 locuri, din care 936 pentru domeniul medicină, 1.052 pentru domeniul medicină dentară şi 460 pentru farmacie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri