Caută
Close this search box.

Ministrul Transporturilor: Cei ce nu se află la post, dacă vremea se înrăutăţeşte, PLEACĂ acasă

Dacă vremea se va înrăutăţi, vreau să vă raportaţi la fiecare român care se află în trafic sau care beneficiază de serviciile companiilor aflate în subordinea sau sub autoritatea Ministerului Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor ca la un membru al familiei voastre.

Cei care nu se vor afla la post sau nu îşi vor face treaba, vor pleca acasă, le-a transmis, luni, ministrul de resort, Lucian Bode, directorilor generali ai companiilor ce fac parte din Comandamentul Central de Iarnă.

Potrivit unui comunicat al MTIC, ministrul Lucian Bode i-a convocat luni la sediul instituţiei pe care o conduce pe reprezentanţii CFR Infrastructură, CFR Călători, Companiei Naţionale de Administrarea Infrastructurii Rutiere, Autorităţii Aeronautice Civile Române, Romatsa şi ai domeniului naval, care fac parte din Comandamentul Central de Iarnă şi funcţionează la nivelul Ministerului Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor.

Aceştia au prezentat situaţia stocurilor de materiale necesare unor astfel de intervenţii, a utilajelor şi resurselor umane pregătite să acţioneze pentru asigurarea desfăşurării traficului, în condiţii de iarnă, în cazul în care condiţiile meteorologice devin nefavorabile circulaţiei, potrivit Agerpres.

Din datele prezentate, a rezultat că fiecare unitate este pregătită pentru astfel de situaţii, în cazul CNAIR fiind derulate deja astfel de acţiuni, mai ales în zonele de munte.

„Sper că la prima înrăutăţire a condiţiilor meteorologice să nu constat că nu sunteţi pregătiţi. Datele pe care mi le-aţi prezentat, astăzi, îmi arată că aveţi încheiate contracte, că există utilaje, materiale şi resursele umane necesare pentru a înlătura efectele negative ale iernii.

Vreau să văd de la dumneavoastră că toate acţiunile şi circuitele decizionale funcţionează. De aceea, profitaţi, cât încă vremea este frumoasă, să vă puneţi la punct toate deficienţele care mai sunt de îndreptat, dacă mai sunt.

Vreau ca, atunci când iarna se va instala cu adevărat, nici un român să nu aibă de suferit pe infrastructura pe care o administraţi. Pentru fiecare situaţie gestionată defectuos, toţi cei care nu îşi fac treaba vor răspunde.

Nu uitaţi că în fiecare an aveţi la dispoziţie destul timp, astfel încât nu puteţi să spuneţi că aţi fost surprinşi de vremea rea. Dacă mai este ceva de realizat din punct de vedere administrativ, aveţi toată susţinerea mea”, a spus ministrul Lucian Bode.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri