Caută
Close this search box.

Ministrul Vela l-a demis pe șeful Poliției din Vâlcea

Marcel Vela

Şeful Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vâlcea, comisarul Sorin Oară, a fost demis marţi de ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela.

Ministrul de Interne s-a declarat deranjat de faptul că IPJ Vâlcea este reprezentat, la videoconferinţa cu prefecţii de către adjunctul instituţiei, care a motivat că Sorin Oară lipseşte pentru că este în concediu de odihnă.

„Spuneţi-i că pentru că nu e la videoconferinţă, pentru că nu a manageriat bine cele 23 de acte de ultraj, pentru că circulă cum circulă – am înţeles că e a doua oară când încalcă Codul rutier, nu? – spuneţi-i că acum, aici, l-am demis. Prima demitere online făcută de ministru pentru un inspector-şef”, a afirmat Marcel Vela, citat de Agerpres.

Pe 28 decembrie, Sorin Oară a rămas fără permis de conducere după ce a fost prins în ziua de Crăciun de poliţiştii din Horezu circulând cu o viteză mult peste limita legală.

Potrivit unor surse din IPJ Vâlcea, comisarul Oară a fost depistat în localitatea Slătioara, în cadrul unei acţiuni organizate pentru reducerea riscului rutier pe drumurile din judeţ în perioada sărbătorilor de iarnă, inspectorul-şef fiind înregistrat de radar cu o viteză de 125 km/h, deşi limita legală pe acel sector de drum este de 70 de km/h. Poliţiştii din Horezu i-au reţinut acestuia permisul în vederea suspendării pentru 90 de zile, cu posibilitatea de reducere la 30 de zile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri