Caută
Close this search box.

Monseniorul Gergely Kovacs, numit de papa Francisc arhiepiscop al Arhidiecezei de Alba Iulia

Papa Francisc l-a numit marţi pe monseniorul Gergely Kovacs arhiepiscop al Arhidiecezei de Alba Iulia, după ce a acceptat renunţarea de la conducerea pastorală a aceleiaşi arhidieceze, pentru limită de vârstă, a arhiepiscopului Gyorgy-Miklos Jakubinyi, potrivit unui comunicat de presă publicat de ediţia în limbă română a site-ului vaticannews.va.

Anterior, Gergely Kovacs a îndeplinit funcţia de şef de oficiu la Consiliul pontifical al culturii.

Gergely Kovacs s-a născut pe 21 iulie 1968 la Târgu Secuiesc (judeţul Covasna). După liceul frecventat în oraşul natal, a urmat Institutul Teologic Romano-Catolic din Alba Iulia. Absolvent al Colegiului pontifical germano-ungar din Roma, a frecventat Universitatea pontificală Gregoriana, unde a obţinut bacalaureatul în teologie în 1992. Şi-a continuat studiile de specializare în drept canonic la Universitatea pontificală din Lateran, unde şi-a obţinut licenţa şi doctoratul, mai menţionează vaticannews.va..

Gergely Kovacs a fost sfinţit preot în 1993 şi a îndeplinit mai multe misiuni pastorale la Târgu Mureş. În 1997 a intrat în serviciul Sfântului Scaun la Consiliul pontifical al culturii, fiind însărcinat cu regiunea germană şi a Europei centrale şi orientale, devenind şi redactor la revista Cultura e Fede (Cultură şi Credinţă). În 2000 a fost numit capelan al Sanctităţii Sale. Din 2007 a îndeplinit funcţia de şef de oficiu la Consiliul pontifical al culturii, având în acelaşi timp colaborări cu Congregaţia pentru cler şi cu Tribunalul Rota Romana.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri