Caută
Close this search box.

Nicoleta Ţînţ, din grupul de interese al Liei Savonea, ar DEVENI noul preşedinte al CSM

nicoleta ţînţ

Noul președinte al CSM ar urma să devină astăzi Nicoleta Tînț. Lia Savonea, poate cel mai sinistru președinte al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), își încheie mandatul, iar CSM își va alege noua conducere pentru anul 2020.

Surse oficiale au declarat că favorită ar fi judecătoarea Nicoleta Țînț, considerată până de curând o apropiată a Liei Savonea. La ședința de marți a CSM a fost invitat și președintele Klaus Iohannis.

Ședința plenului CSM este programată de la ora 11.00. Pe ordinea de zi a ședinței, sunt două puncte: raportul de activitate al Consiliului Superior al Magistraturii pe anul 2019 și alegerea noii conduceri a Consiliului Superior al Magistraturii.

Nicoleta Țînț, de la Curtea de Apel Brașov, este membru al CSM din ianuarie 2017.

Membrii CSM sunt aleși pentru un mandat de şase ani, în timp ce preşedintele și vicepreşedintele, care fac parte din secţii diferite (judecători și procurori) sunt aleși pentru un mandat de un an, care nu poate fi reînnoit. Actualul vicepreședinte al CSM este procurorul Nicolae Solomon.

Consiliul Superior al Magistraturii este alcătuit din 19 membri, dintre care 9 judecători şi 5 procurori, aleşi în adunările generale ale judecătorilor şi procurorilor, 2 reprezentanţi ai societăţii civile aleşi de Senat şi 3 membri de drept, respectiv preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, ministrul justiţiei şi procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţiei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri