Caută
Close this search box.

Nou PROTEST la Praga împotriva premierului Andrej Babis

Aproximativ 10.000 de persoane au manifestat din nou, în centrul Pragăi, împotriva premierului ceh Andrej Babis, la o săptămână după protestul care a scos în stradă aproximativ 50.000 de participanţi, conform informaţiilor furnizate de poliţie.

Protestul este organizat de membrii grupului civic „Un milion de momente pentru democraţie”, care solicită demisia şefului guvernului implicat într-un caz de fraudă cu subvenţii europene şi aflat în într-o situaţi de conflict de interese, conform unui raport al Comisiei Europene.

Mai mulţi deputaţi din opoziţie au luat cuvântul în timpul manifestaţiei de marţi seara pentru a-l critica pe premier şi mişcarea acestuia ANO. Babis continuă însă să se afle în fruntea sondajelor de opinie.

Preşedintele Partidului Piraţilor, Ivan Bartos, a estimat că ţara trece prin „cele mai sumbre momente din istoria sa” de după 1989 şi căderea comunismului, ca urmare a ameninţărilor din prezent, în opinia sa, la adresa statului de drept şi a libertăţii presei.

Imperiul agroindustrial Agrofert, fondat de miliardarul Andrej Babis înainte de a intra în politică, înglobează şi un grup de presă influent.

Premierul neagă că ar fi comis cea mai mică infracţiune şi afirmă că s-a conformat prevederilor legale referitoare la conflictele de interese, adoptate de parlamentul ceh în 2017.

Aproximativ 250.000 de persoane s-au strâns pentru a solicita demisia premierului, în iunie şi în noiembrie, reprezentând cele mai importante manifestaţii din Cehia de după Revoluţia de Catifea din 1989.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri