Caută
Close this search box.

O diplomată britanică a demisionat, obosită de „jumătăţile de adevăr” despre Brexit

brexit

O diplomată britanică în post în SUA a demisionat cu 6 zile înainte de alegerile parlamentare din Regatul Unit, afirmând în scrisoarea sa că nu mai suportă „să răspândească jumătăţi de adevăr” despre Brexit.

Afirmând că nu are nimic „pro sau contra Brexitului în sine”, diplomata a adăugat că este „tot mai consternată de modul în care liderii noştri politici au încercat să prezinte Brexitul, cu o reticenţă de a aborda cu sinceritate, chiar în faţa propriilor cetăţeni, provocările implicate de Brexit”.

„Mă aflu într-un moment al vieţii în care prefer să fac ceva mult mai plin de satisfacţii cu timpul meu decât să răspândesc jumătăţi de adevăr pentru un guvern în care nu am încredere”, a adăugat, fără să citeze vreun responsabil politic în scrisoarea sa, Alexandra Hall Hall, având 33 de ani vechime în diplomaţia britanică.

Un responsabil al Ministerului britanic de externe, citat de CNN, a declarat că „nu comentează detaliile unei demisii individuale”.

Boris Johnson a făcut din ieşirea Regatului Unit din UE tema principală a campaniei sale pentru legislativele de la 12 decembrie. Premierul conservator rămâne pe primul loc în sondaje în faţa liderului laburiştilor, Jeremy Corbyn.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri