Secția pentru procurori nu prelungește mandatele Georgianei Hosu și Oanei Schmidt-Hăineală, la conducerea DIICOT.

Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a respins joi propunerile de prelungire a delegărilor procurorilor Georgiana Hosu (procuror șef) și Oana Schmidt-Hăineală (procuror şef adjunct) la conducerea Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism.

„Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât respingerea solicitării de delegare în funcţia de procuror şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism a doamnei HOSU ELENA GIORGIANA, procuror şef adjunct al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism.

Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât respingerea solicitării de prelungire a delegării în funcţia de procuror şef adjunct al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism a doamnei SCHMIDT – HĂINEALĂ OANA ANDREA, procuror în cadrul Secţiei de combatere a infracţiunilor de terorism şi a criminalităţii informatice – Serviciul de combatere a infracţiunilor de terorism şi a celor contra securităţii naţionale”, potrivit ordinii de zi soluționate din 19 decembrie.

Secția a aprobat în aceeași zi delegarea în funcţia de prim-adjunct al procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a procurorului Laura Oprean, începând cu data de 30.12.2019, „până la ocuparea funcţiei în condiţiile legii, dar nu mai mult de 6 luni”.

Interimatul Oanei Schmidt Hăineală expiră la sfârşitul acestei luni. Ea a fost şefa Corpului de Control al fostului ministru Tudorel Toader şi secretar de stat pe vremea când ministerul era condus de Florin Iordache, autorul infamei OUG 13.

Luni va fi ultima zi de depunere a candidaturilor pentru şefia Parchetului General, DNA şi DIICOT.

58 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

9 + 7 =