Caută
Close this search box.

Olguţa Vasilescu îl evocă emoţionată pe mentorul ei, Corneliu Vadim Tudor

olguţa vasilescu

Actualul parlamentar PSD Olguţa Vasilescu se desprinde cu greu de ceea ce a fost. Olguța Vasilescu a fost parlamentar PRM și unul din oamenii de încredere a lui Vadim Tudor.

Pe blogul personal, Olguța evocă, plină de emoție, momentul în care a murit „Tribunul” Vadim. Este cea de-a doua postare importantă de pe blog după cea în care explică de ce a fost reținută de DNA.

„Peste o jumatate de ora a inceput sa lumineze telefonul. Cand lucrez il tin totdeauna pe silent si nu raspund. Am vazut, insa, dupa 10 minute ca beculetul nu se stingea deloc. Si mi-am dat seama ca s-a intamplat ceva grav. Am deschis televizorul si am vazut breaking news: A MURIT VADIM TUDOR.

Am trait un sentiment ciudat pe care nu cred ca il pot descrie. De neincredere, de refuzarea situatiei, de tristete si confuzie…

Toti aveam la indemana, pe noptiera, pe sub pat, pe unde nimereai sa pui mana noaptea, cate o carte. Si cand suna si tuna in telefon:

„Ce faci Oana Vasilescu?“, tu raspundeai rapid si cu glas sigur: „Citeam, domnu’ presedinte!“.

„Ce citeai?“ „Caderea Constantinopolului, domnu’ presedinte.

Cand am ajuns acasa, azi, am inceput sa caut prin biblioteca volumele de la el. Pe fundal, ii auzeam la emisiunea lui Ciutacu pe Codrin Stefanescu si Lucian Bolcas.

Povesteau lucruri pe care nimeni dintre cei care nu i-au stat in preajma nu le-ar intelege. Ca nu era un om rau. Se ambala, jignea, a doua zi ii parea rau, te suna ca si cum nu se intamplase nimic si iti mai dadea o sarcina.

Apoi venea cartea. Sau un semn de carte. Sau o moneda reprezentand vreun voievod.”

Vadim Tudor a întruchipat politicianul extremist cel mai important de după 1989. Jignirile, înjurăturile, acuzațiile fără probe, xenofobia – erau arme folosite de Vadim în lupta cu alți politicieni.

A fost un apropiat al fostului regim Ceaușescu, pe care l-a apărat și în anii de după Revoluție.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri