Premierul Ludovic Orban a declarat, joi, că Agenţia Naţională de Integritate riscă să rămână fără conducere deoarece nu a fost ales Consiliul Naţional de Integritate.

Orban a avut joi dimineaţă o întâlnire cu preşedintele ANI, Bogdan Stan, iar acesta i-a atras atenţia asupra faptului că încă nu a fost ales Consiliul Naţional de Integritate.

„Preşedintele ANI mi-a atras atenţia asupra faptului că nu este ales Consiliul Naţional de Integritate. El trebuie stabilit după o procedură legală, care implică şi Parlamentul. Absenţa unui Consiliu Naţional de Integritate va afecta funcţionalitatea instituţiei, pentru că mandatul preşedintelui ANI încetează, în conformitate cu legea, cred că în jurul datei de 24 decembrie şi în cazul în care nu există un Consiliu Naţional de Integritate care să desemneze o altă conducere a ANI riscă să se ajungă într-o situaţie în care instituţia să nu mai aibă conducere. Probabil că mulţi s-ar bucura, în ceea ce mă priveşte pe mine consider că funcţionalitatea ANI este extrem de importantă”, a spus Orban.

Premierul a menţionat că au fost discutate mai multe posibilităţi pentru rezolvarea acestei situaţii şi vor mai fi întâlniri pe această temă, pentru a se lua o decizie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here