Caută
Close this search box.

Orban: Banii pentru salariile angajaţilor de la inspectoratele de muncă, de la Fondul de rezervă

orban

Premierul Ludovic Orban a declarat că banii necesari plăţii integrale a drepturilor salariale ale angajaţilor din inspectoratele de muncă pot fi alocaţi din Fondul de rezervă.

„Trebuie să faceţi un calcul, care este necesarul pentru plata integrală a drepturilor salariale ale angajaţilor din Inspectoratul Teritorial de Muncă şi din Inspectoratele Judeţene şi putem aloca din Fondul de rezervă o suplimentare a bugetului Ministerului Muncii. Solicitarea mea e să fie o situaţie clară, bine fundamentată, să putem să alocăm banii necesari pentru plata drepturilor salariale”, i-a transmis premierul ministrului Muncii, Violeta Alexandru, la începutul şedinţei de Guvern.

Ministrul Muncii a explicat că, în cursul serii de joi, printr-o adresă a inspectorului şef de la Inspecţia Muncii, i s-a adus la cunoştinţă că nu mai sunt fonduri în bugetul instituţiei pentru salariile aferente lunii noiembrie.

„Mi s-a explicat că s-a ajuns la această situaţie (…) pentru că, dintr-o dată, s-a decis această instituţie să plătească datorii restante rezultând din litigii între angajaţi din inspectoratele teritoriale de muncă şi instituţii, vechi de peste doi ani, lăsând astfel bugetul instituţiei fără bani de salarii. (…) Am aflat apoi din spaţiul public că, fiind ordonator terţiar de credite şi având dreptul să ia decizii cu privire la buget, şefii inspectoratelor teritoriale de muncă au plătit salarii diminuate, aferente lunii noiembrie. Fără să mă informeze”, a precizat Violeta Alexandru.

Ea a spus că îi va propune premierului câteva măsuri administrative cu privire la şefii inspectoratelor teritoriale de muncă, care au luat asemenea decizii şi va propune şi o măsură cu privire la inspectorul şef al Inspecţiei Muncii, cel care avea primul datoria să îi aducă la cunoştinţă eventuale probleme în structura bugetului instituţiei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri