După cum se știe, Marcel Ciolacu a anunțat că PSD său va sesiza luni la Curtea Constituțională a României două dintre proiectele pe care și le-a asumat Guvernul Orban – modificarea legilor justiției și abrogarea OUG 51 privind transporturile. Inițiativa liderului PSD nu a rămas netaxată de către Ludovic Orban.

Decizia lui Marcel Ciolacu, este puternic contestată de șeful guvernului. Ludovic Orban subliniază faptul că inițiativele trebuie implementate cât mai rapid, iar intervenția PSD este nejustificată. Mai mult, demersul fostului partid de guvernare, prin atacarea la CCR „nu este o acțiune social-democrată”.

„Mi se pare o decizie foarte proastă, noi când am decis să modificăm OUG 51, am decis să modificăm prin lege ordonanța și am ales procedura angajării răspunderii, pentru că este o situație care trebuie rezolvată urgent. Foarte mulți copii nu mai pot să se duca la școală, pentru că serviciul de transport a fost transformat din serviciu public în transport județean”, a declarat Ludovic Orban, la Digi24.

„În OUG 51 s-a introdus un articol prin care s-au prelungit de drept licențele operatorilor de transport la nivelul fiecărui județ până în 2023, adică s-a decis să nu se organizeze licitații de traseu pentru firme. Menținerea până în 2023 afectează grav calitatea transportului, pentru că ține în circulație mijloace de transport care nu respectă norme tehnice și nu oferă siguranță pasagerilor”, a adăugat premierul.
199 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

8 + 6 =